Akseli Gallen-Kallela -juhlaraha 20 €, proof
Tilaa kuvataiteilija Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lyöty hopeinen juhlaraha omaan kokoelmaasi, muistoksi tai lahjaksi.

Akseli Gallen-Kallela-juhlaraha kunnioittaa taiteilijan huikeaa uraa ja tuotantoa. Se on upea lisä omaan kokoelmaan ja koskettava lahja tai muisto maalaustaiteen ystävälle.

Akseli Gallen-Kallela –juhlarahan tunnuspuolella on kuvattuna taiteilijan käyttämä maalauspaletti, laskeutuva henki ja Tuonelan joutsen. Arvopuolen kuvio kunnioittaa Gallen-Kallelan taidegrafiikkaa. Juhlarahan on suunnitellut Hannu Veijalainen.

Hopeisen proof-laatuisen Akseli Gallen-Kallela 20 € -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 5 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numeroidut Akseli Gallen-Kallela 20 € -juhlarahat myydään erikseen pakattuna kauniiseen lasivitriiniin.

Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty Akseli Gallen-Kallela -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan.

Akseli Gallen-Kallela oli suomalaiskansallisen kuvataiteen uranuurtaja

Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) ammensi luomisvoimansa suomalaisesta luonnosta, kansankulttuurista ja muinaistarustosta. 

Gallen-Kallelan varhaiskauden tunneituimpia teoksia ovat realistiset työt Poika ja varis, Akka ja kissa sekä Pariisin taideopintokaudella syntynyt Démasquée. Tämän jälkeen Gallen-Kallela siirtyi häntä nuoresta saakka kiehtoineisiin Kalevala-aiheisiin, joista syntyivät muun muassa teokset Aino-taru, Sammon taonta ja Lemminkäisen äiti. Taiteilija toteutti myös vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn Suomen paviljongin Kalevala-aiheiset freskot.

Akseli Gallen-Kallelan työt koskettavat yhä kansallisen itsetuntomme ydintä. Hänen syntymästään tulee vuonna 2015 kuluneeksi 150 vuotta.Nimellisarvo20 €
MetalliAg 925
Halkaisija38.6 mm
Paino25.5 g
LaatuProof
Vuosileima2015
Lyöntimäärä5 000
SuunnittelijaHannu Veijalainen
Julkaisupäivä22.10.2015

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kuva 5

Kerro kaverille

Kerro kaverille