Alvar Aalto numeroitu 10 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä
Alvar Aallolle omistettu juhlaraha kuuluu Europa Star –ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla Euroopan aikakaudet: Moderni 1900-luku. Alvar Aalto -juhlaraha on upea lisä omaan kokoelmaan, muistoksi tai lahjaksi Aallon tuotantoa ihailevalle. Tilaa numeroitu juhlaraha verkkokaupastamme! Juhlarahaa on numeroitu ainoastaan 100 kpl!

Suunnittelija Aimo Katajamäki on lähestynyt Alvar Aaltoa perinteistä poikkeavalla tavalla. Hänen suunnittelemallaan arvopuolella on piirroskuva Alvar Aallosta päällään kuvio, jossa on tunnistettavissa Savoy-maljakon muotoja. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star –tunnus sekä Suomen kansallinen Leijona-tunnus.

Hopeisen proof-laatuisen 10 euron nimellisarvoisen juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 100 kpl on numeroitu. Numerointi on rahan tunnuspuolella.

Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan. Alvar Aallolle omistettu juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla Euroopan aikakaudet: Moderni 1900-luku.

Alvar Aalto

Akateemikko Alvar Aalto (1898–1976) tunnetaan modernin arkkitehtuurin ja muotoilun edelläkävijänä. Aallon tuotannon taustalla oli vaikutteita suomalaisesta luonnosta ja perinteestä mutta myös arkkitehtuurin historiasta. Hänet tunnetaan funktionalistina, joka tähtäsi yksinkertaisiin, geometrisiin ja kauniisiin mutta samalla toimiviin ratkaisuihin. Aallon tunnetuimpia töitä ovat mm. Paimion parantola ja Finlandia-talo, pinottavat jakkarat sekä Savoy-maljakko, joka mainitaan usein maailman tunnetuimmaksi lasiesineeksi. Aallon ura oli poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen sekä Suomessa että kansainvälisesti.

 


Nimellisarvo10 €
MetalliAg 925
Halkaisija33 mm
Paino17 g
LaatuProof
Vuosileima2016
Lyöntimäärä10 000 (100 numbered)
SuunnittelijaAimo Katajamäki
Julkaisupäivä16.5.2016

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kerro kaverille

Kerro kaverille