Eino Leino -juhlaraha, kulta, 100 €
Kultainen Eino Leino -juhlaraha kuuluu jokaiseen kokoelmaan ja Eino Leinon tuotannon todelliselle ihailijalle. Osta juhlaraha verkkokaupastamme.

Upea kultainen Eino Leino 100 € -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja puurasiaan, jonka mukana tulee rahan tarinan kertova aitoustodistus.

Juhlarahan tunnuspuolella on kuvattuna tuli ja polte, joka paloi Eino Leinon elämässä kaikilla osa-alueilla tuottaen myös valtaisan kirjallisen aineiston monine ilmenemismuotoineen. Arvopuolella Eino Leino kulkee ehkä aamun tunteina kohti nousevaa kointähteä tyypillisessä asussaan. Juhlarahan on suunnitellut Pertti Mäkinen.

Juhlarahan maksimilyöntimäärä on 5 000 kpl, joista 100 kappaletta on numeroitu. Numeroidut kultarahat myydään erikseen.

Eino Leino

Eino Leino (Armas Einar Leopold Lönnbohm 1878-1926) tunnetaan laajasta ja monipuolisesta kirjallisesta tuotannosta, joka sisältää mm. runoutta, romaaneja, näytelmiä ja lehtipakinoita. Leinon varhaisen tuotannon innoittajia olivat kansanperinne ja Kalevala, myöhemmin hänen tuotannossaan näkyivät myös eurooppalaiset vaikutteet.

Leinon tekstien takana oleva ylivertainen lahjakkuus yhdistettynä monisärmäiseen persoonalliseen otteeseen puhuttelee yhä. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 100 vuotta Leinon merkkiteoksiin lukeutuvan kaksiosaisen Helkavirsiä-runokokoelman valmistumisesta (1903 ja 1916). Eino Leinon sekä runon ja suven päivän kunniaksi liputetaan Leinon syntymäpäivänä 6. heinäkuuta.

 


Tuote on loppuunmyyty

Nimellisarvo100 €
MetalliAu 917
Halkaisija22 mm
Paino5,65 g
LaatuProof
Vuosileima2016
Lyöntimäärä5 000
SuunnittelijaPertti Mäkinen
Julkaisupäivä9.5.2016

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kerro kaverille

Kerro kaverille