Itsenäinen Suomi 100 vuotta 10 €, hopea
Tilaa itsenäisyyden hopearaha. Peruskoululaisten suunnittelema hopeinen juhlaraha Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistiin 3.1.2017. Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahat ovat osa valtioneuvoston kanslian Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Hopeisen 10 euron Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään.

Itsenäisyyden rahat

Suomi juhlii vuonna 2017 satavuotista itsenäisyyttä. Juhlavuosi saa sukeltamaan menneeseen, mutta myös tähyilemään tulevaan. Joka hetki määrittelemme sellaista Suomea, jossa haluamme elää myös tulevat 100 vuotta. Suomen Rahapaja lyö hopearahat valtiovarainministeriön päätöksellä.

Hopeisen, nimellisarvoltaan 10 euron suuruisen juhlarahan ovat suunnitelleet 15-vuotias jyväskyläläinen Saara Peltomäki (tunnuspuoli) ja 16-vuotias turkulainen Jennifer Tuomisto (arvopuoli). Juhlarahan suunnittelusta järjestettiin peruskouluikäisille suunnattu kilpailu.

Peltomäen suunnittelemalla tunnuspuolella on Suomi, jota ympäröivät puun vuosirenkaat, jotka symboloivat itsenäisyyden vuosia.

Arvopuolen suunnittelija Jennifer Tuomisto halusi välittää juhlarahassa erilaisuuden arvon. Arvopuolella on kaksi toisiaan puristavaa kättä – musta ja valkoinen.

Toimitus ja palautus

Verkkokaupan postikulut ovat 7 euroa kotimaahan ja 20 euroa muihin EU-maihin riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat kerralla. Juhlarahoilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikkiin Suomen Rahapajan toimintaa koskeviin kysymyksiin.

Suomen Rahapajan kaikki vuoden 2017 juhlarahat kuuluvat Suomi 100 -ohjelmaan. Tutustu juhlavuoden juhlarahoihin!


Tuote on loppuunmyyty

Nimellisarvo10 €
MetalliAg 500
Halkaisija28.5 mm
Paino10,0 g
LaatuProof
Vuosileima2017
Lyöntimäärä10 000 (100 numbered)
SuunnittelijaJennifer Tuomisto, Saara Peltomäki
Julkaisupäivä03.01.2017

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kerro kaverille

Kerro kaverille