Karjalan maakuntaraha Proof
Karjalanpiirakoiden ja karjalanpaistin luvattu maa. Karjalan maakuntaraha tuo mieliin maakunnan, jonne monella suomalaisella on siteitä. Maakuntarahassa kuvataan karjalaista tuohitöiden perinnettä. Tuote on lopuunmyyty.

Monella suomalaisella on juuret Karjalassa. Karjalaiset perinneruuat, kuten riisipuurotäytteiset karjalanpiirakat, tunnetaan herkullisina koko Suomessa.

Maakunnan menneisyys on myrskyisä, mutta suomalaisten sydämissä on Karjalalle aina paikka. Karjalaisten laulu kuvastaa suomalaisten rakkautta Karjalaan:

Suloisessa Suomessamme
Oisko maata armaampaa,
Kuin on kaunis Karjalamme,
Laulun laaja kotimaa!

P.J. Hannikainen

Karjalan maakuntarahan arvopuolella on kuvattuna Karjalan historiallisen maakunnan vaakuna.

Kaunista suomalaisesta koivusta

Karjalan maakuntarahan tunnuspuoli muistuttaa karjalaisten kauniista käsityöperinteestä, sillä maakuntaraha kuvaa työn alla olevaa tuohityötä. Tuohesta valmistettiin lukemattomia esineitä, kuten tuokkosia, virsuja, kontteja ja paimentorvia.

Tuohitöihin saatiin ainekset kevätkesäisin tai syksyisin kiskomalla koivusta tuohta ohutteräisellä veitsellä. Materiaalina tuohi tiedettiin kestäväksi ja vedenpitäväksi, joten näppäräsorminen punoi siitä itselleen myös kätevän juomaleilin.


Tuote on loppuunmyyty

Nimellisarvo5 €
MetalliCuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija27,25 mm
Paino9,8 g
LaatuProof
Vuosileima2011
Lyöntimäärä20 000 (proof), 100 000 (unc)
SuunnittelijaNora Tapper
Julkaisupäivä17.6.2011
Kerro kaverille

Kerro kaverille