Karl Fazer ja suomalaisuus numeroitu 20 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä
Tilaa Karl Fazerin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lyöty hopeinen juhlaraha omaan kokoelmaasi, muistoksi tai lahjaksi. Numeroitu juhlaraha on pakattu kauniiseen lasivitriiniin.

Karl Fazer ja suomalaisuus –juhlaraha lyödään suomalaisen makeisteollisuuden uranuurtaja Karl Fazerin syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Juhlarahan arvopuolella on kuvattuna kaakaopuun hedelmät. Karl Fazer oli myös suuri luonnonystävä ja lintuharrastaja, mistä kertoo peltopyyn höyhenpeitekuviointi juhlarahan tunnuspuolella. Juhlarahan on suunnitellut Kirsti Doukas.

Hopeisen proof-laatuisen Karl Fazer ja suomalaisuus 20 € -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 5 000 kpl, joista 150 on numeroitu. Numeroidut Karl Fazer ja suomalaisuus 20 € -juhlarahat myydään erikseen pakattuna kauniiseen lasivitriiniin.

Karl Fazerin nimi on yhä suomalaisten huulilla

Karl Fazer (1866-1932) oli ulkomailla kouluttautunut kondiittorimestari ja suomalaisen makeisvalmistuksen uranuurtaja. Karl Fazer oli edistyksellinen monessakin suhteessa: hän suhtautui intohimolla paitsi tuotteiden laatuun, myös tuotteiden pakkaamiseen ja mainontaan sekä asiakaspalveluun. Fazerin käynnistämä kahvila- ja konditoriatoiminta oli suosittua, ja siitä tuli osa helsinkiläistä kulttuurielämää. Helsingin Kluuvikatu 3:n konditorialiike on avattu v. 1891 ja se on yhä toiminnassa. Makeisten tehdasmaiseen valmistuksen Fazer käynnisti v. 1897.

Karl Fazer oli myös suuri luonnonystävä ja lintuharrastaja. Fazerin rakkaus lintuihin näkyy myös Kirsti Doukasin suunnitteleman juhlarahan tunnuspuolen höyhenkuvioinnissa. Fazerin syntymästä tulee v. 2016 kuluneeksi 150 vuotta.Nimellisarvo20 €
MetalliAg 925
Halkaisija38.6 mm
Paino25.5 g
LaatuProof
Vuosileima2016
Lyöntimäärä5 000 (150 numbered)
SuunnittelijaKirsti Doukas
Julkaisupäivä28.01.2016

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kerro kaverille

Kerro kaverille