Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

18.4.2016 Suomen Rahapaja lyö juhlarahan osana Europa Star -ohjelmaa

Alvar Aalto -juhlaraha julkaistaan 16. toukokuuta


Akateemikko Alvar Aallolle omistettu hopeinen juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla Euroopan aikakaudet: Moderni 1900-luku. Suomen Rahapaja julkaisee oman juhlarahansa 16. toukokuuta.

Toukokuussa julkaistava Alvar Aalto -juhlaraha kuuluu eurooppalaisten rahapajojen yhteiseen juhlarahaohjelmaan, jonka teema vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna sarjan juhlarahat juhlistavat Euroopan aikakausia ja modernia 1900-lukua.

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalaisen mukaan on hienoa olla mukana eurooppalaisten rahapajojen yhteisessä ohjelmassa: "On ollut kiinnostavaa seurata, kuinka erilaisia juhlarahoja samasta teemasta saadaan aikaan. Europa Star -juhlarahat ovat myös eurooppalaisittain innostava keräilykohde”, Henna Karjalainen kertoo.

Alvar Aallolle jo toinen juhlaraha

Akateemikko Alvar Aaltoa on muistettu aiemminkin juhlarahalla. Vuonna 1998 hänen kunniakseen lyötiin 100 markan hopearaha. Toukokuussa julkaistavassa Alvar Aalto -juhlarahassa, suunnittelija Aimo Katajamäki on lähestynyt aihetta persoonallisella tavalla. Hänen suunnittelemallaan arvopuolella on piirroskuva Alvar Aallosta päällään kuvio, jossa on tunnistettavissa Savoy-maljakon muotoja. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star -tunnus sekä Suomen kansallinen Leijona-tunnus.

Hopeisia juhlarahoja lyödään nimellisarvoltaan 10 euron suuruisena. Nimellisarvon vahvistaa valtiovarainministeriön asetus. Juhlarahojen maksimilyöntimäärä on 10 000, josta 100 kappaletta on numeroitu. Numeroidut hopearahat myydään erikseen pakattuna lasivitriiniin. Juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag925/1000 ja niiden halkaisija on 33 millimetriä ja paino 17 grammaa.

Juhlarahat tulevat ennakkomyyntiin Suomen Rahapajan verkkokaupassa 2.5. Varsinainen myynti Suomen Rahapajan ja sen jälleenmyyjien toimesta aloitetaan juhlarahan julkaisupäivänä 16.5.

Suomen Rahapajan juhlarahat valmistetaan Vantaalla. Hopeisilla juhlarahoilla sekä perusmetallisilla proof-laatuisilla 5 ja 2 euron rahoilla on Avainlippu-tunnus.
 

Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900 
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi