Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

19.5.2016 Lehdistötiedote, julkaisuvapaa klo 14 jälkeen

Suomen Rahapaja ja Tanskan keskuspankki raamisopimukseen kolikkotoimituksista

Suomen Rahapaja -konserni on solminut 4-vuotisen raamisopimuksen Tanskan kolikkojen valmistamisesta ja toimituksista. Suomen Rahapaja on maailman johtava kolikkojen viejä ja euroalueen suurin kolikkojen ja raha-aihioiden valmistaja.

Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson luonnehtii tehtyä kauppaa: ”Kauppa on tärkeä niin kolikkotehtaallemme Vantaalla kuin aihiotehtaallemme Halsbruckessa, Saksassa”. Gustafssonin mukaan Tanskan keskuspankki on onnistunut luomaan edistyneen prosessin tarjouskilpailuun, joka kustannustehokkuuden lisäksi varmistaa myös projektien laatu-, turvallisuus- ja yritysvastuunäkökulmia.

Tanskan keskuspankki kommentoi aikaansaatua sopimusta:”Valintamme perustana oli hinnan lisäksi laatu, turvallisuus ja yritysvastuu.”

Suomen Rahapaja -konserni on pohjoismaisena toimijana monien kilpailijoidensa joukossa neutraali. Yhtiön tärkeimpiä kilpailuetuja ovat vastuullinen ja joustava toimintatapa ja kyky vastata kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Suomen Rahapaja -konsernin liikevaihto muodostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: raha-aihiosta, käyttörahoista ja juhlarahoista. Konsernilla on toimintaa kolmessa eri maassa ja se toimittaa aihioita ja käyttörahoja neljälle eri mantereelle keskuspankkeihin ja rahapajoihin. Juhlarahoja yhtiö tarjoaa jälleenmyyjille sekä lahjoista ja keräilyharrastuksesta innostuneille yksityisasiakkaille verkkokaupassaan. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
henna.karjalainen@mint.fi
+358 50 575 9197


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2016 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi