Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

16.12.2014 Suomalaisen rahan juhlavuosi

Suomen Rahapaja lahjoitti numismaatikoille

  

Suomen Rahapaja on luovuttanut Suomen Numismaattiselle Yhdistykselle vuonna 2014 lyödyn Ensimmäinen markka ja numismatiikka -kultarahan.

Vuosi 2014 on ollut merkityksellinen vuosi suomalaiselle rahahistorialle. Sataviisikymmentä vuotta on kulunut siitä, kun Suomen Rahapaja aloitti rahan lyömisen Katajanokalla Helsingissä. Sata vuotta on myös kulunut Suomen Numismaattisen yhdistyksen, Suomen vanhimman alan yhdistyksen perustamisesta.

Kunnianosoitus alan harrastajille ja ammattilaisille

Suomen Rahapaja lahjoitti Suomen Numismaattiselle Yhdistykselle Ensimmäinen markka ja numismatiikka -juhlarahasta numerolla yksi merkityn rahan. Suomen Numismaattinen Yhdistys on perustettu 1914 ja se on Pohjoismaiden suurin vanhojen rahojen tutkijoiden ja keräilijöiden yhdistys.

”Olemme iloisia siitä, että tämä merkkivuosi jää historiaan myös kultaisen juhlarahan muodossa. Teemme mielellämme yhteistyötä Suomen Rahapajan kanssa esimerkiksi asiantuntijan ominaisuudessa. Yhdistyksen jäsenistöllä on poikkeuksellisen laajaa numismaattista osaamista, sillä Suomessa numismatiikkaan parhaiten perehtyneet harrastajat ja ammattilaiset ovat yhdistyksen jäseniä”, Suomen Numismaattisen Yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Järvi sanoo.

”Numismaatikot ja keräilijät ovat tärkeitä Suomen Rahapajan sidosryhmiä, joiden kanssa haluamme olla jatkuvassa, säännöllisessä vuorovaikutuksessa. Vastuullisten yritysten on entistä tärkeämpää viestiä sidosryhmien kanssa suoraan ja tuntea yhtiöön kohdistuvat odotukset”, Paul Gustafsson toteaa.

Suomen Rahapaja julkaisi 11.4. valtiovarainministeriön päätöksestä Ensimmäinen markka ja numismatiikka -kultarahan, jonka nimellisarvo on 100 euroa. Juhlarahalla kunnioitettiin suomalaista rahahistoriaa ja suomalaisia numismaatikoita ja keräilijöitä.


Lisätietoja:

Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi