Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

4.3.2016 Vuoden 2016 erikoisrahat

Eino Leinosta ja Georg Henrik von Wrightista kahden euron erikoisrahat

   

Suomen Rahapaja on ehdottanut valtiovarainministeriölle, että vuonna 2016 lyödään kaksi kahden euron erikoisrahaa; toinen Eino Leinon ja toinen Georg Henrik von Wrightin kunniaksi.

Kummankin erikoisrahan lyöntimääräksi on suunniteltu miljoona kappaletta. Lopullisen päätöksen rahojen lyömisestä tekee Suomen valtiovarainministeriö. Erikoisrahan saa kierrosta vaihtorahana tai sen voi hankkia Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Kahden euron erikoisrahat ovat keräilijän suosikkikolikkoja, mutta myös oivallisia lahjoja. Kukin euroja käyttävä maa saa laskea liikkeeseen kaksi kertaa vuodessa kahden euron erikoisrahan. Nämä erikoiskakkoset ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euromaissa. Erikoiseuron arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa käyttörahassa, teemakuva on kansallisella puolella.

Suomen Rahapajan verkkosivuilla on listattuna kaikki Suomessa ilmestyneet kahden euron erikoisrahat.

Rahan ilme on ehdotus valtiovarainministeriölle.
 

Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900 
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2016 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi