Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

18.1.2016 Suomen Rahapajalta uusi urheiluraha

Juhlaraha hiihdon kunniaksi

Suomen Rahapaja julkaisee 15.2. juhlarahan hiihdon kunniaksi. Juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön päätöksestä kunnioittamaan suomalaisille tärkeitä urheilulajeja. Valtiovarainministeriön asetus vahvistaa yhden juhlarahan nimellisarvoksi viisi euroa.

Sarjassa julkaistaan yhteensä yhdeksän eri lajia kunnioittavaa juhlarahaa, joista vuoden 2015 aikana ilmestyi Voimistelu-, Koripallo-, Taitoluistelu- ja Lentopallo -juhlarahat. Vuonna 2016 on jo ilmestynyt Jääkiekko-juhlaraha ja Hiihto-juhlarahan jälkeen ilmestyvät vielä Mäkihyppy-, Jalkapallo- ja Yleisurheilu -juhlarahat.

Valtiovarainministeriön asetus vuoden 2016 urheilurahoista on luettavissa täällä.

Urheilutapahtumat nostavat rahasarjan suosiota

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalaisen mukaan, ajankohtaiset urheilutapahtumat ovat nostaneet urheilurahojen suosiota. ”Olemme eläneet alkuvuonna jääkiekon huumassa Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden myötä. Kisalogolla varustetusta jääkiekkorahasta on tullut suosittu tapa juhlistaa Nuorten Leijonien voittoa ja saada samalla pysyvä muisto voitokkaista kisoista,” Henna Karjalainen kertoo. ”Olemme erityisen iloisia siitä, että Urheilurahat-sarja koskettaa niin monia suomalaisia ja innostaa myös nuoria keräilyharrastuksen pariin,” Henna Karjalainen päättää.

Juhlarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 50 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Rahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Urheilurahat on suunnitellut Nora Tapper.

Proof-laatuinen, yksittäin peilikiiltoiseksi viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja pahvipakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa. Tehdaslaatuisia juhlarahoja myydään paperiseen rahakuoreen pakattuina hintaan 10 euroa kappale. Kymmenen kappaleen laatikon tehdaslaatuisia rahoja saa omakseen hintaan 62 euroa.

Hiihto-juhlaraha tulee ennakkomyyntiin Suomen Rahapajan verkkokauppaan 1.2. Julkaisupäivästä 15.2. lähtien sitä on saatavilla yhtiön verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjiltä.


Lisätietoja:

Auli Mikkonen
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2016 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi