Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

6.3.2015 Suomen Rahapaja mukana Ampumahiihdon MM-kisoissa Kontiolahdella

Suomen Rahapaja esittelee ja myy juhlarahoja kisojen Event Parkissa 7.-8.3.

Suomen Rahapaja esittelee ja myy juhlarahoja MM-kisojen Event Parkissa viikonloppuna 7.-8.3. Lisäksi Suomen Rahapaja luovuttaa kaksi tänään julkaistavaa Suomalainen sisu -juhlarahaa järjestäjäseura Kontiolahden Urheilijoille.

Suomen Rahapaja on mukana Ampumahiihdon MM-kisoissa Kontiolahdella viikonloppuna 7.-8.3. Esittelyssä ja myynnissä on mm. tänään julkaistava Suomalainen sisu -juhlaraha, joka on lyöty valtiovallan virallisena kunnianosoituksena suomalaiselle sisulle. Lisäksi saatavilla on mm. tammikuussa julkaistua Jean Sibelius -juhlarahaa sekä suosittuja Karjalan maakuntarahoja.

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalaisen mukaan juhlarahakulttuuri on monipuolistumassa. ”Markkinatutkimuksemme osoitti, että perinteisten keräilijöiden rinnalle on noussut uusi ryhmä, joka on kiinnostunut juhlarahoista lahjoina ja käyttöesineinä. Olemmekin tuoneet juhlarahaa lähemmäs heitä, esimerkiksi jalkautumalla erilaisiin tapahtumiin ja suunnittelemalla uudenlaisia tuotteita, kuten rahariipuksen sekä erilaisia onnittelurahasarjoja. Itä-Suomessa olemme tehneet viime vuodesta lähtien yhteistyötä Carlsonin kanssa, joka myy juhlarahojamme tavarataloissaan Joensuun lisäksi myös Kuopiossa ja Mikkelissä", Karjalainen kertoo.

Suomen Rahapaja on halunnut myös muistaa järjestäjäseura Kontiolahden Urheilijoiden sisukasta työtä järjestävän seuran roolissa, ja luovuttaa seuralle kaksi Suomalainen sisu -juhlarahaa. Kontiolahden Urheilijoiden projektipäällikkö ja MM-kisojen tapahtumajohtaja Esa Haapala on mielissään Suomen Rahapajan lahjoituksesta: "Tulemme valitsemaan juhlarahoilla palkittavaksi kaksi nuorta lahjakasta urheilijaamme ja luovutamme heille juhlarahat seuramme kevätkokouksessa" Esa Haapala kertoo.

Suomen Rahapaja on vahva kansainvälinen toimija

Suomen Rahapaja -konserni on Pohjoismaiden ja Baltian johtava rahapaja ja maailman johtava kolikoiden viejä. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa ja valmistaa aihioita. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja -konserni valmistaa metallisia käyttörahoja, aihioita, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja.

Suomen Rahapaja on lyönyt useamman maan eurokolikot kuin mikään muu rahapaja. Yhtiön valmistamat eurot ovat käytössä Suomen lisäksi mm. Kreikassa, Luxemburgissa, Sloveniassa, Kyproksella ja Irlannissa.
Yhtiö lyö myös valtiovarainministeriön asetuksesta viralliset juhlarahat merkittävien suomalaisten henkilöiden, ilmiöiden ja tapahtumien kunniaksi..


Lisätietoja:

Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi