Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

22.10.2016 Suomen Rahapaja mukana Vuoden Luontokuva 2016 -tapahtumassa

Luontokuvasta juhlarahadesign vuonna 2017

SLV ry:n hallituksen jäsen Kari Loimu keskustelee Erkki Vainion kanssa juhlarahadesignin suunnittelusta

SLV ry:n hallituksen jäsen Kari Loimu keskustelee Erkki Vainion kanssa juhlarahsuunnittelusta Logomossa.

Suomen Rahapaja on mukana lauantaina 22.10. Turun Logomossa järjestettävässä Vuoden luontokuva 2016 –tapahtumassa. Suomen Rahapaja tekee yhteistyötä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n kanssa vuonna 2017 lyötäväksi suunnitellun Suomalainen luonto –juhlarahan osalta.

Suomen Rahapaja suunnittelee lyövänsä vuonna 2017 hopeisen juhlarahan sekä kahden euron erikoisrahan aiheesta suomalainen luonto. Juhlarahan designia etsitään Vuoden luontokuva 2017 -kilpailun Sininen ja valkoinen -kilpailusarjasta.

Yhtiön pääsuunnittelija Erkki Vainio kertoo kiinnostuksen kilpailua kohtaan olleen Logomossa suurta:”Oli mukava nähdä, kuinka suuren kiinnostuksen juhlavuoden kilpailusarja on jo tässä vaiheessa herättänyt. Erityisesti tuntui askarruttavan se, kuinka valokuvasta saadaan aikaan juhlarahan design. Oli myös ilo huomata, että ideaa Sininen ja valkoinen -kilpailusarjan voittajakuvan käyttämistestä designin perustana pidettiin ainutlaatuisena, ja juhlavuoteen hyvin sopivana", toteaa Vainio.

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Wallgren kertoo, että Sininen ja valkoinen -kilpailusarjassa kuvien latausaika alkaa joulukuussa ja päättyy tammikuussa 2017. Tässä sarjassa myös kuvankäsittelylle on sallittu muista sarjoista poikkeavia vapauksia. Sarjan voittajatyö valitaan huhtikuun 2017 loppuun mennessä tuomariston toimesta. Tämän jälkeen alkaa työstö valokuvasta juhlarahaksi Suomen Rahapajan ja voittajakuvan ottaneen kuvaajan yhteistyönä. 

Lisätietoa Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n verkkosivuilta. Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailuun voi tutustua sivuilla www.vuodenluontokuva.fi.

 

Lisätietoja:

Auli Mikkonen
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
auli.mikkonen@mint.fi
+358 40 660 5900


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2016 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi