Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

15.1.2015 Satakunnalle oma maakuntaeläinraha 9.2.2015

Satakunnan juhlarahassa majava

Suomalaisia maakuntaeläimiä muistavassa rahasarjassa julkaistaan 9. helmikuuta Satakunnan juhlaraha. Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntarahassa on tunnuspuolella kuvattuna risupatoa rakentava euroopanmajava. Juhlarahan arvopuolella on Satakunnan historiallisen maakunnan vaakuna.

Satakunnan majava-aiheinen juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön päätöksestä. Sarjassa kunnioitetaan suomalaisten historiallisten maakuntien tunnuseläimiä.

Satakunta saa helmikuussa julkaistavan viiden euron kolikon myötä kolmannen tunnusrahansa. Suomen Rahapajan vuonna 2010 julkaisemassa Satakunnan ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin pitsinnypläystä, joka on satoja vuosia vanha satakuntalainen perinne. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa Satakunta sai vuonna 2013 juhlarahan, jolla muistetaan satakuntalaisten esi-isien lepopaikkaa Sammallahdenmäellä.

”Maakuntarahoissa on kuvattuna maakuntaidentiteetin vankimpia kulmakiviä. Ne muistuttavat maakuntien ainutlaatuisista perinteistä ja viestivät maakunnallisia arvoja sukupolvelta toiselle", Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen sanoo.

Maakuntaeläinsarjasta julkaistiin vuonna 2014 Karjalan, Savon, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntarahat. Sarjan muut neljä juhlarahaa, Pohjanmaan, Uudenmaan, Lapin ja Hämeen juhlarahat julkaistaan vuoden 2015 aikana.

Valtiovarainministeriön asetus maakuntaeläinrahoista on luettavissa täällä http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150003

Satakunta saa 10 000 peilikiiltoista ja 35 000 tehdaslaatuista rahaa

Nimellisarvoltaan 5 euron perusmetallisia maakuntarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 35 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Juhlarahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Maakuntaeläinrahojen tunnuspuolen on suunnitellut Erkki Vainio ja arvopuolen Nora Tapper.

Peilikiiltoinen, viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan pakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa. Tehdaslaatuisista juhlarahoista tarjotaan 500 kappaletta numeroituihin aitoustodistuksiin pakattuina hintaan 10 euroa kappale. Nimellisarvolla oman maakunnan rahat saa lunastamalla niitä kymmenen kappaleen pussillisen, jonka hinta on 50 euroa.

Satakunnan maakuntaeläinrahat tulevat myyntiin 9.2. Suomen Rahapajan verkkokauppaan ja jälleenmyyjille.


Lisätietoja:

Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi