Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

Suomen Rahapajan myyntitempaus Savonlinnassa 25.9. klo 11–17

Savo ja Karjala saavat omille maamerkeilleen omistetut kolikot

Suomen Rahapajan Maakuntien rakennukset -kolikkosarjaan on ikuistettu erilaisia ihmiskäden muovaamia rakennelmia, joilla on suuri merkitys alueensa ihmisille. Kolikkosarja saa odotettua jatkoa Savon ja Karjalan rakennuksia juhlistavista kolikoista niiden julkaisupäivänä 30.9.  Savonlinnalaisilla on kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa kolikoita jo ennakkoon Kauppakeskus Kastellista 25.9. klo 11–17, jonne Suomen Rahapaja pystyttää oman myyntipisteensä.

Suomen Rahapaja myy nyt viiden euron kolikoita kymmenen kappaleen erissä niiden nimellisarvolla 50 €. Savonlinnan myyntitapahtumassa myymme uusia Savon ja Karjalan kolikoita sekä kymmenen kappaleen pusseissa (50 €) että yksittäin (hinta 10 €). Myynnissä myös muita tuotteitamme! Tuotteita rajoitettu määrä.

Maakuntien rakennukset -sarjan Savon ja Karjalan kolikoita voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltämme 30.9.2013 alkaen.

Pyhästä Olavista oopperaan

Linnan jykevät muurit ovat vuosisatojen saatossa todistaneet Savon herruuden vaihdokset, lukuisten taisteluiden jylinän ja oopperajuhlien kaiut. Linnan moni-ilmeisessä arkkitehtuurissa näkyvät niin ruotsalaisten kuin venäläistenkin hallitsijoiden kädenjäljet. Kolikkoon on kuvattu yksi linnan torneista ja pihlajan, Pohjois-Savon nimikkokasvin, oksa.

Imatrankosken voimala on insinöörityön taidonnäyte

Imatrankosken voimalassa yhdistyvät luonnonvoiman ihme ja insinöörityön taidonnäyte. Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys ja koskea on tultu ihastelemaan ulkomailta saakka jo 1700-luvulla. Kolikossa on pääosaan nousevat Imatrankosken mahtavat kuohut.

Jokainen maakunta saa oman kolikkonsa

Maakuntien rakennukset -kolikkosarja alkoi vuoden 2012 joulukuussa Lapin ja Uudenmaan rakennuksilla. Muut historialliset maakunnat saavat omat kolikkonsa vuoden 2013 aikana. Sarjan kaikki kolikot on suunnitellut arkkitehti Petri Neuvonen.

Maakuntien rakennukset -kolikkosarja jatkaa Suomen Rahapajan aikaisemmin julkaisemien historiallisten maakuntarahojen teemaa, jotka suunnitteli Nora Tapper. Nyt julkaistavissa Maakuntien rakennukset -sarjan rahoissa on sama Tapperin suunnittelema arvopuoli kuin aiemmassa maakuntarahasarjassa. Tunnuspuolen kuvat on suunnitellut Petri Neuvonen. Kutakin maakuntarahaa lyödään käyttörahalaatuisena 55 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

 

Suomen Rahapajan myyntipiste Kastellissa 25.9. klo 11–17

Kauppakeskus Kastelli
Olavinkatu 23
57130 SAVONLINNA

 

Suomen Rahapaja Oyon euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2013 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi