Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

4.8.2016 Suomen Rahapaja lyö juhlarahan suomalaiselle työlle

Suomen Rahapaja lyö juhlarahan suomalaiselle työlle

Suomen Rahapaja julkaisee juhlarahan suomalaisen työn kunniaksi syyskuun 1. päivänä. Suomalainen työ -juhlaraha on muotoilija Sauli Suomelan suunnittelema ja se lyödään valtiovarainministeriön päätöksellä hopeisena nimellisarvoltaan 10 ja 20 euron juhlarahana.

Juhlarahan suunnittelija, Pentagon Designin suunnittelujohtaja, muotoilija Sauli Suomela iloitsee valmiin juhlarahan näkemisestä. ”Suunnittelutyön lähtökohtana pohdin suomalaisuutta sekä sitä, mitä työnteko on ja millaisen jäljen se jättää. Molemmat asiat ovat hyvin abstrakteja käsitteitä, vaikka työn luonne onkin usein konkreettista. Pyrin löytämään tavan yhdistää nämä asiat kiinnostavasti ja ymmärrettävästi”, kertoo Suomela.

Suomela jatkaa, että suunnittelutyön tuloksena syntyi juhlarahadesign, jossa arvopuolen sormenjälki symboloi kädenjälkeä ja yksilöllisyyttä. Tunnuspuolella samainen sormenjälki muodostaa kasvualustan, josta versoo puu. ”Ajatukseni taustalla on, että ihmisen jättämä kädenjälki on alusta ja maaperä kaikelle kasvulle”, sanoo Suomela.
Valtiovarainministeriön asetus Suomalainen työ -juhlarahasta on luettavissa sähköisessä säädöskokoelmassa.

Suomen Rahapajan juhlarahat valmistetaan Vantaalla

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalaisen mukaan kyseessä on yksi vuoden odotetuimmista juhlarahoista. ”Tuntuu, että suomalaisen työn arvostus on edelleen nousussa, joten on hienoa päästä juhlistamaan aihetta juhlarahalla. Valmistamme juhlarahat Vantaalla sijaitsevassa tehtaassamme, joten meille rahapajalaisille laadukas suomalainen design ja rahanlyönnin erityisosaaminen on sydämen asia”, sanoo Karjalainen. Karjalainen kertoo, että suomalaisen työn arvostus on kohdallaan myös kansainvälisesti, sillä tällä hetkellä merkittävä osa juhlarahoista menee vientiin. Juhlarahalla on myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Hopeisia Suomalainen työ -juhlarahoja lyödään nimellisarvoltaan 10 ja 20 euron suuruisena. Nimellisarvoltaan 10 euron juhlarahoista 100 kappaletta on numeroitu. Numeroidut hopearahat on sekoitettu 10 000 kappaleen kokonaislyöntimäärään satunnaisesti. Juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag500/1000, niiden halkaisija on 28,5 millimetriä ja paino 10 grammaa.

Nimellisarvoltaan 20 euron juhlarahoista 100 kappaletta on numeroitu ja ne myydään erikseen pakattuna lasivitriiniin. 20 euron juhlarahojen maksimilyöntimäärä on 5000. Juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag925/1000, niiden halkaisija on 38,6 millimetriä ja paino 25,5 grammaa.

Juhlarahat tulevat ennakkomyyntiin Suomen Rahapajan verkkokaupassa 18. elokuuta. Julkaisupäivän 1.9. jälkeen niitä saa myös jälleenmyyjiltä. Hopeisen 10 euron nimellisarvoisen juhlarahan myyntihinta on 38 euroa ja nimellisarvoltaan 20 euron arvoisen 61 euroa. Numeroidun 20 euron nimellisarvoisen juhlarahan myyntihinta on 100 euroa.

Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900 
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi