Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

30.9.2013. Karjalan uusi Imatrankoski-juhlaraha Imatralla

Tervetuloa Suomen Rahapajan myyntipisteelle Imatran Koskentorille 1.10. klo 11-17

Suomen ainoa metallirahan valmistaja Suomen Rahapaja saapuu juhlimaan Karjalan rahan julkaisua karjalaisten kanssa kauppakeskus Koskentorin Torigalleriaan (Helsingintie 9, Imatra) tiistaina 1.10. klo 11-17. Kolikoiden valmistaja julkaisi tänään Karjalan ja Savon maakuntarakennusten muistoksi lyödyt juhlarahat.

Suomen Rahapajan myyntipisteeltä Imatralta voi ostaa lyöntituoreita karjalaisia juhlarahoja yksittäin tai kymmenen kappaleen pusseissa. Yksi juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa.

Juhlarahoja voi ostaa nimellisarvollaan kymmenen kappaleen erissä hintaan 50 € per pussi. Karjalan Imatrankoski-rahan saa myyntipisteeltä myös yksittäin tehdaslaatuisena aitoustodistuksen kanssa (hinta 10 €/kpl) tai peilikiiltoisena juhlapakkauksessa (hinta 22 €/kpl). Myynnissä on myös muita Suomen Rahapajan valmistamia tuotteita. Tuotteita on rajoitettu määrä.

Karjalaiseen juhlarahaan on lyöty maakunnan tunnuksena Imatrankosken mahtavat kuohut. Imatrankosken vesivoimalassa yhdistyy luonnonvoima ja ihmisen käden jälki. Koski on Suomen vanhin matkailunähtävyys ja se on houkutellut turisteja 1700-luvulta alkaen.

Imatrankosken juhlaraha kuuluu maakuntarahasarjaan

Karjalan Imatrankosken vesivoimalaa muistava raha kuuluu Maakuntien rakennukset -sarjaan, josta on tähän mennessä julkaistu Savon, Lapin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan rahat. Lokakuun 2013 lopussa sarja täydentyy Hämeen ja Pohjanmaan juhlarahoilla.

Rahasarja jatkaa Suomen Rahapajan vuonna 2010-2011 julkaisemien historiallisten maakuntarahojen teemaa. Nyt julkaistavissa Maakuntien rakennukset -sarjan rahoissa on sama Nora Tapperin suunnittelema arvopuoli kuin aiemmassa maakuntarahasarjassa. Tunnuspuolen kuvat on suunnitellut Petri Neuvonen. Kutakin maakuntarahaa lyödään tehdaslaatuisena 55 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

Maakuntien rakennukset -sarjan juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm(at)mint.fi 

Suomen Rahapaja Oyon euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2013 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi