Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

21.10.2013. Pohjanmaan juhlaraha on pian Etelä-Pohjanmaalla

Tervetuloa Suomen Rahapajan myyntipisteelle Seinäjoelle 22.10.

Suomen Rahapaja juhlistaa juhlarahan julkaisua ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaalla tiistaina 22.10. Pohjalaisen talon ikuistavia juhlarahoja on tarjolla Suomen Rahapajan myyntipisteellä Seinäjoen Torikeskuksessa (Kauppatori 1-3 , Seinäjoki) 22.10. klo 12-16. Suomen Rahapaja julkaisee Pohjanmaan maakuntarakennuksen muistoksi lyödyn juhlarahan tänään.

Suomen Rahapajan myyntipisteeltä Seinäjoelta voi ostaa lyöntituoreita pohjalaisia juhlarahoja yksittäin tai kymmenen kappaleen pusseissa. Yksi juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa. 

Juhlarahoja voi ostaa nimellisarvollaan kymmenen kappaleen erissä hintaan 50 € per pussi. Pohjanmaan rahan saa myyntipisteeltä myös yksittäin tehdaslaatuisena aitoustodistuksen kanssa (hinta 10 €/kpl) tai peilikiiltoisena juhlapakkauksessa (hinta 22 €/kpl). Myynnissä on myös muita Suomen Rahapajan valmistamia tuotteita. Tuotteita on rajoitettu määrä.

Pohjalaisia kuvaa juhlarahassa Pohjanmaalla tuttu näky. Pohjalaiset talot ovat perinteisesti olleet punaisia ja majesteetillisen korkeita. Taloa rakennettiin usein elämäntilanteen mukaan ja pidennettiin edustuvalla ja kamareilla perheen kasvaessa. Kansanomaisen rakennustaiteen huippusaavutuksina arvostettujen pohjalaistalojen arkkitehtuurissa on nähty vaikutteita antiikista ja renessanssista.

Pohjanmaan raha on osa rahasarjaa

Pohjalaisen talon ikuistava juhlaraha kuuluu Maakuntien rakennukset -sarjaan, joka on tänään julkaistujen Pohjanmaan ja Hämeen rahojen myötä kokonainen. Juhlarahasarjassa kaikki Suomen historialliset maakunnat saivat juhlarahan oman maamerkkinsä muistoksi. Historiallisia maakuntia on yhdeksän: Pohjanmaa, Häme, Karjala, Savo, Lappi, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Rahasarja jatkaa Suomen Rahapajan vuonna 2010-2011 julkaisemien historiallisten maakuntarahojen teemaa. Nyt julkaistavissa Maakuntien rakennukset -sarjan rahoissa on sama Nora Tapperin suunnittelema arvopuoli kuin aiemmassa maakuntarahasarjassa. Tunnuspuolen kuvat on suunnitellut Petri Neuvonen. Kutakin maakuntarahaa lyödään tehdaslaatuisena 55 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

Maakuntien rakennukset -sarjan juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja: 

Katriina Holm
Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm(at)mint.fi 

Suomen Rahapaja Oyon euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2013 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi