Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

25.8.2014. Helsinki Design Week-tapahtuma Suomen Rahapajalla 4.9.

Tervetuloa Ilmari Tapiovaaran juhlarahan julkaisutilaisuuteen 4.9. klo 14-18

Suomen Rahapaja julkaisee torstaina 4.9. hopeiset 10 ja 20 euron juhlarahat muotoilija Ilmari Tapiovaaran (1914-1999) kunniaksi. Harri Koskisen suunnittelemat juhlarahat julkaistaan klo 14-18 Vantaan Viinikkalassa (Suokallionkuja 4) yhtiön tehtaanmyymälä-tapahtumassa, joka on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Tule kuulemaan Pro Finlandia -mitalilla palkitun muotoilija Harri Koskisen ajatuksia juhlarahojen suunnittelusta ja tutustu myös muiden suunnittelijoiden suunnittelemiin juhlarahoihin, holvien harvinaisuuksiin ja juhlarahataiteilijoiden kipsitöihin.

Ohjelma

Klo 14. Tehtaanmyymälä aukeaa
Klo 14-15. Juhlarahakipsinäyttelyssä paikalla pääsuunnittelija Erkki Vainio kertomassa rahojen suunnittelusta. Näyttely on esillä koko tehtaanmyymälän ajan.
Klo 15-16. Holvien harvinaisuudet-näyttelyssä paikalla teknologiapäällikkö Jopi Hukkanen kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin rahan lyönnistä. Näyttely on esillä koko tehtaanmyymälän ajan.
Klo 16. Harri Koskinen kertoo Ilmari Tapiovaara -juhlarahan suunnittelusta
Klo 18. Tehtaanmyymälä päättyy

Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 4.-14.9.2014.

 

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi