Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

30.1.2014. Vain Kekkoselle on myönnetty kaksi juhlarahaa ennen Janssonia

Tove Jansson saa jo toisen juhlarahan

Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön päätöksestä 7.2. Tove Jansson -juhlarahan. Kyseessä on toinen Janssonille myönnetty juhlaraha, sillä häntä muistettiin hopeisella juhlarahalla ensimmäisen kerran vuonna 2004. Vain presidentti Kekkoselle on myönnetty ennen Janssonia kaksi juhlarahaa. 

Juhlarahat ovat valtiovallan virallisia huomionosoituksia merkittävinä pidetyille suomalaisille henkilöille ja tapahtumille.

”On hienoa, että olemme saaneet lyödä jo kaksi juhlarahaa kansainvälisesti arvostetun Tove Janssonin kunniaksi. Janssonin merkityksestä suomalaisille kertoo paljon se, että tätä ennen vastaava kunnia on myönnetty vain presidentti Kekkoselle vuosina 1975 ja 1981”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Suomen Rahapaja laskee virallisesti Tove Jansson -juhlarahat liikkeelle luovuttamalla juhlarahan Janssonin veljentyttärelle Sophia Janssonille 30.1.

Lahja ja keräilykohde

Tove Janssonin ystävät tulevat käyttämään juhlarahoja eri tarkoituksiin.

”Juhlarahojen suosio lahjoina on kasvanut koko ajan. Uskomme, että Janssonin juhlarahoja tullaan ostamaan lahjaksi moneen maahan. Myös keräilijöitä jo toinen Janssonia kunnioittava juhlaraha tulee varmasti kiinnostamaan”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen sanoo.

Tove Janssonin juhlarahoja lyödään nimellisarvoiltaan 10 euron ja 20 euron suuruisina. Nimellisarvoltaan 10 euron juhlaraha tarjotaan lahjapakkauksessa.

Nimellisarvoltaan 10 euron Tove Jansson -juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag500 ja niitä lyödään 25 000 kappaletta. Juhlarahan halkaisija on 28,5 mm ja paino 10 g. Nimellisarvoltaan 20 euron Tove Jansson -juhlarahoja lyödään 5000 kappaletta ja juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag925. Juhlarahan halkaisija on 38,6 mm ja paino 25,5 g. Laadultaan molemmat juhlarahaversiot ovat peilikiiltoista proof-laatua.

Suomen Rahapaja lyö nimellisarvoltaan 20 euron arvoisesta Tove Jansson -juhlarahasta myös 100 kappaleen numeroidun erikoiserän. Erikoiserän juhlarahat saavat hopean tummumista estävän pinnoitteen, suomalaisen Beneq-yhtiön kehittämän nSilver-pinnoitteen.

Tove Jansson -juhlaraha julkaistaan 7.2., jolloin juhlarahan molemmat versiot tulevat myyntiin Suomen Rahapajan verkkokauppaan ja jälleenmyyjille. Numeroituja ja erikoispinnoitettuja Tove Jansson -juhlarahoja voi tilata vain Suomen Rahapajan asiakaspalvelusta puhelimitse numerosta 09 89434343 7.2. alkaen arkisin klo 9-15.

 

Kuvat Tove Jansson -juhlarahasta ja Hemulin rahasarjasta löydät täältä:

Tove Jansson -juhlaraha 10€ lahjarasiassa

Tove Jansson -juhlaraha 20€ pahvipakkauksessa

Hemulin rahasarja

 


Lisätietoja:

Katriina Holm
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi