Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

7.9.2015 Urheilurahat-sarja saa jatkoa lokakuussa

Lentopalloa muistetaan juhlarahalla

 

Suomen Rahapaja julkaisee 5.10. juhlarahan lentopallon kunniaksi. Juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön päätöksestä kunnioittamaan suomalaisille tärkeitä urheilulajeja. Valtiovarainministeriön asetus vahvistaa yhden juhlarahan nimellisarvoksi viisi euroa.

Urheilurahat-sarjassa suunnitellaan julkaistavan yhteensä yhdeksän eri lajeja kunnioittavaa juhlarahaa, joista kesän aikana on jo julkaistu juhlarahat voimistelulle ja koripallolle. Uusi Lentopallo-juhlaraha seuraa 21.9. julkaistavaa Taitoluistelu-juhlarahaa. Sarjan muut viisi juhlarahaa on suunniteltu julkaistavan vuonna 2016.

Valtiovarainministeriön asetus urheilurahoista on luettavissa täällä 

Urheilurahat-sarja kiinnostaa paitsi keräilijöitä, myös urheilun ystäviä

Uudesta Urheilurahat-sarjasta on Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafssonin mukaan tullut jo kiinnostava keräilykohde. ”Urheilurahoja voi verrata aiemmin ilmestyneisiin maakunta-aiheisiin juhlarahoihin. Molemmat ovat viiden euron nimellisarvoisia perusmetallirahoja ja molemmista löytyy kiinnostavia näkökulmia niin keräilijöille kuin satunnaisemmillekin juhlarahaostajille”, Paul Gustafsson kertoo.

Juhlarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 50 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Rahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Urheilurahat on suunnitellut Nora Tapper.
Proof-laatuinen, yksittäin peilikiiltoiseksi viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja pahvipakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa.

Tehdaslaatuisia juhlarahoja myydään paperiseen rahakuoreen pakattuina hintaan 10 euroa kappale. Kymmenen kappaleen rahalaatikon saa lunastaa nimellisarvolla hintaan 50 euroa.

Lentopallo-juhlaraha tulee ennakkomyyntiin Suomen Rahapajan verkkokauppaan 21.9. Julkaisupäivästä 5.10. lähtien sitä on saatavilla yhtiön verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900 
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi