Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

4.2.2014. Tiedote

Carlsonin ja Suomen Rahapajan yhteistyön avaus Kuopion tavaratalossa keskiviikkona 5.2. klo 14

Kuopion Carlson on Suomen ensimmäinen tavaratalo, joka tarjoaa 154-vuotiaan Suomen Rahapajan juhlarahoja ja rahasarjoja lahjatuotteina. Historiallinen myynti alkaa 5.2. klo 14. Avajaisten kunniaksi Carlsonilta voi ostaa ensimmäisenä maailmassa uuden Tove Jansson -juhlarahan. Yleisöllä on mahdollisuus kysyä metallirahan valmistuksesta avajaispäivänä Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainiolta.

Juhlarahat on perinteisesti nähty keräilytuotteina, mutta ne kasvattavat jatkuvasti suosiotaan lahjoina. Suomen Rahapajan tapaan 154-vuotias Kuopion Carlson on Suomen ensimmäinen tavaratalo, josta juhlarahan tai rahasarjan voi hankkia lahjaksi.

Vuoden 2014 kysytyimpiä lahjarahoja tulee olemaan Tove Janssonia kunnioittava juhlaraha. Suomen Rahapaja on lyönyt Tove Janssonin muistoksi juhlarahan, joka lasketaan liikkeelle ja myyntiin kotimaassa Carlsonilla yhteistyön avajaisissa 5.2. Rahan kansainvälinen myynti alkaa Berliinissä numismaattisilla messuilla 7.2.

Juhlapäivän kunniaksi Carlson tarjoaa avajaispäivänä myös rajoitetun 100 kappaleen erän vuoden 2004 Tove Jansson ja lastenkulttuuri -hopearahoja edulliseen hintaan 20 euroa kappale.

Avajaisten ohjelma:

Klo 14.00. Tervetulosanat. Oy Carlsonin toimitusjohtaja Kyösti Karhunen
Klo 14.10. Historiallisen yhteistyön merkitys Suomen Rahapajalle. Viestintäjohtaja Henna Karjalainen.
Klo 14.20. Yhteistyön symbolinen avaus ja myyntivitriinin paljastus. Juhlarahojen ja rahasarjojen myynti alkaa.
Klo 14.25. Miten kolikoita tehdään. Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio, Henna Karjalainen.
Klo 14.40. Kysy kolikoista asiantuntijalta. Yleisö voi kysyä pääsuunnittelija Erkki Vainiolta rahojen suunnittelusta.

Tauko ohjelmassa.

Klo 17.00. Miten kolikoita tehdään. Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio.
Klo 17.10. Kysy kolikoista asiantuntijalta. Yleisö voi kysyä pääsuunnittelija Erkki Vainiolta rahojen suunnittelusta.

Lisätietoja:

Kyösti Karhunen
toimitusjohtaja
Oy Carlson
p. 040 566 9271
kyosti.karhunen(at)carlson.fi

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
p. 050 575 9197
henna.karjalainen(at)suomenrahapaja.fiOy Carlson on Itä-Suomen suurin yksityinen rautatavaratalo- ja tavarataloketju, joka on perustettu vuonna 1859. Carlsonilla on yhteensä yhdeksän myymälää kuudella paikkakunnalla: Kuopiossa, Joensuussa, Varkaudessa, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Iisalmessa. Carlsonin pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Kuopiossa. www.carlson.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi