Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

6.9.2013 Harvinainen keräilytuote Suomen Rahapajalta

Kultaraha valon ajan alulle

Valtiovarainministeriö omistaa vuoden 2013 ainoan kultarahan vuoden 1863 valtiopäiville, jotka olivat alku säännölliselle valtiopäivätoiminnalle ja demokraattiselle Suomelle. Kultaraha julkistetaan 17.9.2013.

Sadan euron nimellisarvoisia kultakolikoita lyödään 6000 kappaletta jotka myydään kahdessa eri pakkauksessa. 200 numeroitua kultarahaa on pakattu uniikkeihin keräilyrasioihin yhdessä vuoden 1863 valtiopäiviä juhlistavan, proof-laatuisen kahden euron erikoisrahan kanssa.  Kultarahat on numeroitu lyömällä juokseva järjestysluku kolikon syrjään.

Lue erikoispakkauksen tilausohje alla.

5800 kultarahaa on pakattu juhlavaan rasiaan, jonka mukana tulee rahan aitouden todistava sertifikaatti. Näitä numeroimattomia kultarahoja voit ostaa 17.9.2013 alkaen Suomen Rahapajan verkkokaupasta.

Hinnat:

Kultaraha: 350€

Numeroitu kultaraha ja erikoisraha 2€: 600€

Erikoispakkauksen tilausohje Kuinka saada numeroitu kultaraha?

Numeroidut kultarahat myydään poikkeuksellisesti vain puhelimitse tehtyjen tilauksien kautta. Numeroidut kultakolikot jaetaan ostajille tilausjärjestyksessä pienimmistä numeroista alkaen, mikäli ostaja ei toisin toivo. Myyntiaika on 23.9.–27.9. kello 9–12 niin kauan kuin tavaraa riittää. Kultarahoja saa ostaa puhelimitse 1 kpl / soitto.

Osto tehdään soittamalla ilmoitettuna aikana myyntiimme numerossa 040 647 3449. Tämän jälkeen ostos lunastetaan suorittamalla maksu Nordean tilille FI32 2075 1800 0330 72. (BIC-koodi kansainvälisiä maksusuorituksia varten: NDEAFIHH.)

Mikäli maksusuoritus ei ole saapunut tilillemme 4.10.2013 mennessä, osto peruuntuu. Huomioithan, että pankista riippuen maksusuorituksen siirtymisessä kestää 2-3 pankkipäivää. Suomen Rahapaja ei vastaa tilisiirtojen viivästyksistä. Maksun onnistunut suorittaminen on asiakkaan vastuulla.

Huomioithan, että puhelinlinja tulee olemaan myyntipäivänä ruuhkainen. Olemme halunneet taata jokaiselle asiakkaallemme samantasoisen mahdollisuuden numeroidun kultarahan ostamiseen, emmekä näin ollen jaa esimerkiksi jonotusnumeroita. Numeroitujen Valtiopäivät 1863 -kultarahojen erikoispakkausten myynnissä ratkaisee siis soittojärjestys, joka on riippuvainen paitsi nopeudesta, myös onnesta. Kultarahat numeroilla 51–110 tai peruutetuista varauksista vapautuneet kolikot myydään Suomen Rahapajan jälleenmyyjille.

Numeroidut kultarahat postitetaan kaikille ostajille viikolla 41. Mikäli asiakas haluaa, hän voi poikkeuksellisesti tulla noutamaan kultarahansa myös Suomen Rahapajan toimitiloista Vantaalta maanantaina 13.10.2013 klo 14–16.

Mikäli raha katoaa postissa, korvaa vakuutuksemme summan, jonka kultaraha on asiakkaalle maksanut. Korvaussumma pysyy samana, oli kyseessä mikä tahansa numeroiduista kolikoista. Mahdollinen korvaussumma on siis kiinteä.  

Valtiopäivät 1863 olivat valon ajan alku

Monen suomalaisen historialliseen muistiin on painunut vuosiluku 1809 ja tuolloin järjestetyt Porvoon valtiopäivät. Harvempi kuitenkaan muistaa, että seuraavat valtiopäivät pidettiin vasta yli 50 vuotta myöhemmin. Demokraattiselle Suomelle vuoden 1863 valtiopäivillä oli valtava merkitys, sillä niistä alkoi maamme säännöllinen valtiopäivätoiminta. Tuon vuoden jälkeen suomalaisilla oli vakiintunut mahdollisuus vaikuttaa oman maansa asioihin ja kehitykseen. Ensimmäistä kertaa valtiopäiväasiakirjat olivat myös suomen kielellä, ja lehdistö sai kirjoittaa valtiopäiväasioista.