Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

5.6.2014. Ilmari Tapiovaara -juhlaraha esillä Designmuseossa

Ilmari Tapiovaaran juhlarahan on suunnitellut Harri Koskinen

Suomen Rahapaja suunnittelee julkaisevansa 4.9. hopeiset 10 ja 20 euron juhlarahat muotoilija Ilmari Tapiovaaran (1914-1999) kunniaksi. Saman ilmeen saavat juhlarahat on suunnitellut Harri Koskinen, yksi tämän hetken arvostetuimmista suomalaisista muotoilijoista. Juhlarahan kuvat ovat esillä Designmuseossa.

Tänä vuonna on kulunut sata vuotta muotoilija Ilmari Tapiovaaran syntymästä. Tapiovaara oli 1900-luvun merkittävimpiä suomalaisia muotoilijoita ja hänet muistetaan esimerkiksi Domus- ja Mademoiselle-tuoleista.

Suomen Rahapaja osallistuu juhlavuoteen Tapiovaaran kunniaksi lyötävällä, 4.9.2014 julkaistavalla juhlarahalla. Hopeisen juhlarahan on suunnitellut yksi suomalaisen nykymuotoilun kärkinimistä, muun muassa Pro Finlandia -mitalilla palkittu muotoilija Harri Koskinen.

”Juhlarahan suunnittelu on kuvanveistoa annetuissa rajoissa. Tehtävä antoi hyvän mahdollisuuden ja myös velvollisuuden tutustua paremmin Tapiovaaran tuotantoon ja elämään. Toivon, että juhlarahasta välittyy niin hänen ammattitaitonsa kuin monialaisuutensakin”, muotoilija Harri Koskinen sanoo.

Juhlarahan kuvat ovat nähtävillä Designmuseossa, jonka Ilmari Tapiovaarasta kertovaan suurnäyttelyyn voi tutustua 6.6.-21.9.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm(at)mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi