Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

10.11.2014. Ilmari Tapiovaaraa muistava kahden euron erikoisraha on tänään julkaistu

Uusi kahden euron erikoisraha on liikkeellä

Miljoona Ilmari Tapiovaara -aiheista kahden euron erikoisrahaa on tänään laskettu liikkeelle. Muotoilija, sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaara (1914-1999) on yksi Suomen tunnetuimmista muotoilijoista. Tänä vuonna on kulunut 100 vuotta hänen syntymästään.

Ilmari Tapiovaara -erikoisrahan on suunnitellut Pro Finlandia -mitalilla palkittu Harri Koskinen. Tapiovaara-aiheisia kahden euron erikoisrahoja lyödään yhteensä miljoonaa kappaletta, joista 11 000 lyödään peilikiiltoisina.

Erikoisrahan saa kierrosta vaihtorahana tai sen voi hankkia Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä. Designmuseosta saa ostoksen vaihtorahaksi Ilmari Tapiovaara -kahden euron erikoisrahan tulevana viikonloppuna 14.-16.11.

Kukin euromaa saa laskea liikkeeseen vuodessa kaksi eri erikoisrahaa. Suomi julkaisi kesäkuussa 2014 vuoden ensimmäisen kahden euron erikoisrahan Tove Janssonin muistoksi. Vuonna 2013 suomalaisissa kahden euron erikoisrahoissa muistettiin Nobel-kirjailija F.E.Sillanpäätä ja vuonna 1863 alkanutta säännöllistä valtiopäivätoimintaa.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi