Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

30.1.2015 Suomen Rahapajan alustava vuoden 2015 juhlarahojen julkaisuohjelma

Alkuvuotta juhlistavat Sibelius ja sisu

Suomen Rahapaja julkaisee tänään 30.1. säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta kunnioittavan juhlarahan Berliinissä, World Money Fair 2015 -messutapahtumassa. Jean Sibelius saa lyötävien hopeisen ja kultaisen juhlarahan lisäksi myös oman kahden euron erikoisrahan, joka julkaistaan 18.2.

Suomen Rahapaja julkaisee tänään 30.1. säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta kunnioittavan juhlarahan Berliinissä, World Money Fair 2015 -messutapahtumassa. Jean Sibelius saa lyötävien hopeisen ja kultaisen juhlarahan lisäksi myös oman kahden euron erikoisrahan, joka julkaistaan 18.2.

Vuonna 2015 virallisilla juhlarahoilla kunnioitetaan niin säveltaiteen, kuvataiteen kuin muotoilunkin suomalaisia mestareita. Usein suomalaisuuteen yhdistetty sisu, saa oman juhlarahansa maaliskuussa. 

”Vuosi 2015 on todella monipuolinen juhlarahavuosi. Juhlarahan saaneiden joukossa on suomalaisia taiteilijalegendoita, kuten Jean Sibelius, Tapio Wirkkala ja Akseli Gallén-Kallela. Olemme myös Sisu-juhlarahan voimin mukana Sisu-teemavuodessa, jossa nostetaan esiin sisun uudessa ajassa saamia uudenlaisia ilmenemismuotoja”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Urheilulla on aina ollut paikkansa suomalaisten sydämissä - siitä kertoo uusi urheilurahojen sarja, josta julkaistaan vuonna 2015 neljä rahaa. "Urheilurahasarja on mielestäni upea kunnianosoitus suomalaisten rakastamille urheilulajeille, joista monet ovat tänä päivänä pitkäjänteisen työn ansiosta aallonharjalla”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen jatkaa.

Lisäksi muun muassa maakuntien eläimet -sarja täydentyy vuoden 2015 aikana Satakunnan, Lapin, Uudenmaan, Pohjanmaan ja Hämeen maakuntaeläimillä.

Vuoden 2015 juhlarahaohjelman suunnittelussa ja juhlarahojen aiheiden valitsemisessa, on hyödynnetty vuonna 2014 tehtyä markkinatutkimusta suosituimmista juhlaraha-aiheista. Suomalaiset ovat näin itse päässeet vaikuttamaan julkaistavien juhlarahojen aiheisiin.

Alustava vuoden 2015 julkaisuohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan Suomen Rahapajan verkkosivuilla.

Suomen Rahapaja on Suomen ainoa metallirahan valmistaja

Suomen Rahapaja valmistaa yksinoikeudella valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Jokaisella juhlarahalla on näin ollen valtiovarainministeriön asetus, joka vahvistaa rahan nimellisarvon. Osoituksena siitä, että suomalaiset juhlarahat ovat suomalaista työtä, Suomalaisen työn liitto myönsi 2.12.2014 Suomen Rahapajan valmistamille hopeisille juhlarahoille Avainlippu-tunnuksen.

 

Lisätietoja:

Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi