Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

14.10.2013. Suomen Rahapaja Hämeenlinnassa

Osta Hämeen rakennusraha ennakkoon 15.10.

Tervetuloa Suomen Rahapajan myyntipisteelle Hämeenlinnan Tavastilaan (Eteläkatu 14, Hämeenlinna) 15.10. klo 11-17, kun metallirahan valmistaja esittelee ennakkoon hämäläisten Pyhän Laurin kirkkoa muistavaa juhlarahaa. Suomen Rahapaja julkaisee Hämeen maakuntarakennuksen muistoksi lyödyn juhlarahan virallisesti 21.10.

Suomen Rahapajan myyntipisteeltä Hämeenlinnasta voi ostaa lyöntituoreita hämäläisiä juhlarahoja yksittäin tai kymmenen kappaleen pusseissa. Yksi juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa. 

Juhlarahoja voi ostaa nimellisarvollaan kymmenen kappaleen erissä hintaan 50 € per pussi. Hämeen rahan saa myyntipisteeltä myös yksittäin tehdaslaatuisena aitoustodistuksen kanssa (hinta 10 €/kpl) tai peilikiiltoisena juhlapakkauksessa (hinta 22 €/kpl). Myynnissä on myös muita Suomen Rahapajan valmistamia tuotteita. Tuotteita on rajoitettu määrä.

Hämäläisestä kansasta kertova raha kuvaa yli vuosituhannen hämäläiset yhteen kerännyttä kokoontumispaikkaa. Janakkalan keskiaikainen Pyhän Laurin kivikirkko vihittiin käyttöön vuonna 1520, mutta kirkon ympäristö oli ollut jo vuosisatoja hämäläisten pyhä paikka ja kokoontumisen keskus. Kirkonmäen läheisyydessä pulppuaa edelleen kirkkaana pakanuuden ajan uhrilähde. 

Hämäläisten raha on osa rahasarjaa

Hämäläisten Pyhän Laurin kirkkoa muistava raha kuuluu Maakuntien rakennukset -sarjaan, josta on tähän mennessä julkaistu Karjalan, Savon, Lapin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan rahat. Lokakuun 21. päivä sarja on kokonainen, kun Suomen Rahapaja julkaisee Hämeen rahan lisäksi Pohjanmaan juhlarahan.

Rahasarja jatkaa Suomen Rahapajan vuonna 2010-2011 julkaisemien historiallisten maakuntarahojen teemaa. Nyt julkaistavissa Maakuntien rakennukset -sarjan rahoissa on sama Nora Tapperin suunnittelema arvopuoli kuin aiemmassa maakuntarahasarjassa. Tunnuspuolen kuvat on suunnitellut Petri Neuvonen. Kutakin maakuntarahaa lyödään tehdaslaatuisena 55 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

Maakuntien rakennukset -sarjan juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 211 066
katriina.holm(at)mint.fi

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2013 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi