Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

15.5.2013 

Finanssineuvos Kalevi Alestalo Suomen Rahapajan hallitukseen

Finanssineuvos Kalevi Alestalo Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausyksiköstä on valittu neuvotteleva virkamies Jukka Ohtolan tilalle Suomen Rahapaja Oy:n hallitukseen. Finanssineuvos Alestalolla on laaja kokemus valtiollisista johto- ja luottamustehtävistä mm. liikenne ja viestintäministeriöstä sekä Finnairin, Raskosen ja Itellan hallituksista.

Muu yhtiön hallituksen kokoonpano säilyy ennallaan. Puheenjohtajana jatkaa Pentti Kivinen ja varapuheenjohtajana Harry Linnarinne. Muut Suomen Rahapaja Oy:n hallituksen jäsenet ovat kestävän kehityksen johtaja Anna Maija Wessman (Ahlstrom Oyj), Chief Restructuring Officer Hanna Sievinen (Nokia Oyj), Vice-President Riitta Mynttinen (Minerals Technologies Europe NV) ja toimitusjohtaja Anssi Pihkala (Hansel Oy).

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja, rahasarjoja sekä raha-aihioita. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin metallirahan valmistaja ja huhtikuussa 2011 tapahtuneen Saxonia EuroCoin GmbH:n kaupan myötä myös yksi maailman suurimmista metallirahan viejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Lisätietoa Suomen Rahapajasta www.suomenrahapaja.fi.