Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

 

14.2.2015. Suomen Rahapaja palkitsi Kansallisoopperassa Kullervon ensi-illassa

Tero Saarista ja Jukka-Pekka Sarastetta muistettiin Jean Sibelius -juhlarahoilla Kullervon ensi-illassa 13.2.

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoi
luovutuspuheessaan Jean Sibeliuksen kunniaksi lyödyistä juhlarahoista.

Suomen Rahapaja luovutti koreografi Tero Saariselle ja ensi-illassa musiikkia johtaneelle kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteelle numeroidut Jean Sibelius -juhlarahat Kansallisoopperan Kullervo-ensi-illassa 13.2. Suomen Rahapaja on julkaissut Jean Sibeliuksen 150 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi lyödyt juhlarahat 30.1.2015.

Suomen Rahapaja on kunnioittanut omalta osaltaan säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta lyömällä juhlarahan Sibeliuksen kunniaksi. Suomen Rahapaja lyö viralliset juhlarahat valtiovarainministeriön asetuksesta, joten kyseessä on valtiovallan virallinen kunnianosoitus säveltäjämestarille. Suomen Rahapaja halusi muistaa Kansallisoopperan upean Kullervo-teoksen koreografia Tero Saarista ja ensi-illan musiikkia johtanutta kapellimestari Jukka-Pekka Sarastetta numeroiduilla Jean Sibelius -juhlarahalla.

 

    

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen luovutti numeroidut
Jean Sibelius -juhlarahat koreografi Tero Saariselle ja kapellimestari
Jukka-Pekka Sarasteelle (oik.).


Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen(at)mint.fi

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi