Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

7.9.2017 Tiedote

Itsenäisen satavuotiaan Suomen kultaraha on loppuunmyyty valmistajalta

Suomen Rahapaja löi valtiovarainministeriön päätöksestä itsenäisen satavuotiaan Suomen kunniaksi kultaisen nimellisarvoltaan 100 euroa olevan juhlarahan, joka julkaistiin 3.1.2017. Nyt juhlaraha on myyty loppuun valmistajalta. Juhlaraha kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan.

Suomalaiseen kultaan lyötyjen juhlarahojen enimmäislyöntimäärä on 3000 kappaletta. Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan arvopuoli hahmottaa mosaiikkimaisesti Suomen karttakuvan. Juhlarahan tunnuspuolen kaarimuoto kuvaa Suomen väestönkasvua itsenäisyyden vuosina. Juhlarahan suunnitteli teollinen muotoilija Simon Örnberg.

Suomen Rahapaja löi Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahasta myös 100 kappaleen numeroidun erikoiserän, joka myytiin ensimmäisenä ennakkomyyntipäivänä loppuun.

Kultaisen juhlarahan kultapitoisuus on 917. Juhlarahan halkaisija on 22 mm ja paino 5,65 g. Laadultaan juhlaraha on viimeistelty peilikiiltoiseksi. Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistamilla kultarahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Juhlarahan nimellisarvo, design ja tekniset ominaisuudet vahvistetaan valtiovarainministeriön antamassa asetuksessa. Valtiovarainministeriön asetus antaa juhlarahoille virallisen maksuvälineen aseman Suomessa, mutta juhlarahojen merkitys maksuvälineenä on nimellinen rahan myyntihinnan ollessa nimellisarvoa suurempi.

Juhlarahojen asetukseen voi tutustua oikeusministeriön sähköisessä säädöskokoelmassa.

Lisätietoja:

Suomen Rahapajan asiakaspalvelu
info(at)suomenrahapaja.fi
+358 (0) 9 8943 4343 


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi