Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

12.6.2013 Suomen Rahapaja julkaisee uuden eettisen juhlarahan

Monikulttuurista yhteiskuntaa kunnioitetaan hopearahalla

 

Monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikilla ihmisillä on oikeus valita oma tapansa olla ja elää. Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön valtuuttamana monikulttuurisuutta juhlistavan kolikon 17.6.2013. Kolikko on osa Suomen Rahapajan Eettiset juhlarahat -sarjaa, ja sarjan aiemmat kolikot on omistettu mm. rauhalle ja turvallisuudelle.

Monikulttuurisuuden juhlarahan tunnuspuolelle on kerätty symboleita historian eri vaiheista ja eri puolilta maailmaa edustamaan sen monia kulttuureja. Kolikon ulkoasusta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti taiteilija Hannu Veijalainen.

”Kiinnostava ja ajankohtainen aihe innoitti minut osallistumaan. Suunnittelemani kolikon ulkoasu ammentaa historiasta ja siitä, kuinka kulttuurit ovat aina kehittyneet ja olleet vuorovaikutuksessa toistensa kanssa,” Monikulttuurisuus-kolikon suunnitellut Hannu Veijalainen kertoo.

Kolikon arvopuolta koristavat hannunvaakunat, jotka ovat tuttuja esimerkiksi vanhoista suomalaisista kolikoista. Symbolin uskottiin etenkin Pohjoismaissa suojaavan kantajaansa huonolta onnelta. Rahan tunnuspuolelle on lyöty mm. saamelaisten ukkosenjumalan symboli (keskellä) ja afrikkalainen antilooppisymboli Chiwara, joka liitetään maanviljelykseen (vasen yläreuna).

”Kulttuurinen monimuotoisuus ei vie keneltäkään mitään pois, vaan antaa kaikille mahdollisuuden avartaa mieltään ja saada uusia kokemuksia. Suomen Rahapaja haluaa Eettisten juhlarahojen sarjallaan muistuttaa positiivisten arvojen tärkeydestä. Juhlarahojen avulla meille tärkeät teemat välittyvät eteenpäin ja tuleville sukupolville arvoisellaan tavalla,” Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson toteaa.

Suomen Rahapaja on nostanut esiin eettisiä teemoja vuodesta 2009 alkaen, kun sarjassa lyötiin ensimmäinen juhlaraha. Ennen vuotta 2013 eettisiä aiheita ovat olleet Tasa-arvo ja Suvaitsevaisuus (2012), Itämeren suojelu (2011), Lapset ja luovuus (2010) ja Rauha ja turvallisuus (2009). Hopeisen Monikulttuurisuus-juhlarahan lyöntimäärä on 15 000 kpl ja sen nimellisarvo on 20€.

Lisätietoja:

Laura Helle
Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
laura.helle(at)mint.fi

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja, rahasarjoja sekä raha-aihioita. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin metallirahan valmistaja ja huhtikuussa 2011 tapahtuneen Saxonia EuroCoin GmbH:n kaupan myötä myös yksi maailman suurimmista metallirahan viejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Lisätietoa Suomen Rahapajasta www.suomenrahapaja.fi.