Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

 

28.2.2014 Suomalainen sisu saa oman juhlarahan 6.3.2015 

Suomalainen sisu ikuistetaan juhlarahaan

Suomen Rahapaja julkaisee 6.3.2015 valtiovarainministeriön asetuksesta juhlarahan suomalaisen sisun kunniaksi. Suomalainen sisu -juhlaraha lyödään hopeisena nimellisarvoltaan 10 euron ja 20 euron juhlarahana. Suomalainen sisu -juhlaraha juhlistaa Sisun juhlavuotta 2015.

Suomen Rahapaja julkistaa kuluvan vuoden toisen virallisen juhlarahan Sisun päivänä 28.2. Sisun juhlavuoden avajaistilaisuudessa Helsingissä. Filosofian Akatemian luotsaama Sisun juhlavuosi 2015 yhdistää yrityksiä, yhteisöjä ja yksilöitä näkyen tapahtumina, haasteina ja projekteina.

” Suomalainen sisu juhlarahan aiheena nousi esille markkinatutkimuksessamme vuonna 2014. Sisuhan on aina vienyt suomalaisia eteenpäin ja nostanut meitä maailmankartalle. Nyt lyötävä Suomalainen sisu -juhlaraha välittää tarinaa sisukkuuden merkityksestä ja toimii myös universaalina muistutuksena siitä, mitä sisulla voi saada aikaan. Olemme erittäin iloisia voidessamme osallistua Sisun juhlavuoteen Suomalainen sisu -juhlarahalla”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Suomalaisen sisututkija Emilia Lahden mukaan, sisu alkaa sieltä missä sinnikkyys loppuu. "Sisu on enemmänkin ihmisen päätös toimia kuin hänen ominaisuutensa", Lahti sanoo. Lahti tarkastelee meneillään olevassa väitöskirjatutkimuksessaan sisua yleismaailmallisena voimavarana sekä dynaamisena toiminnan tahtotilana.

Juhlarahassa yhdistyvät herkkyys ja voima

Suomalainen sisu -juhlarahassa yhdistyvät herkkyys ja voima. Juhlarahan tunnuspuoli ilmentää kahta herkästi veistettyä toisiinsa liittyvää sydäntä. Juhlarahan arvopuolella repeämän keskeltä läpipuskeva sydän ja kolmiulotteisuus on vaikuttava. Juhlarahan on suunnitellut taiteilija Tapio Kettunen. Suomen Rahapajan hopeisilla juhlarahoilla on Avainlippu-tunnus, joka kertoo siitä, että juhlarahat on valmistettu Suomessa.

Hopeisia juhlarahoja lyödään nimellisarvoltaan 10 ja 20 euron suuruisena. Nimellisarvoltaan 10 euron juhlarahoista 100 kappaletta on numeroitu. Numeroidut hopearahat on sekoitettu 25 000 kappaleen kokonaislyöntimäärään satunnaisesti. Juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag500/1000, niiden halkaisija on 28,5 millimetriä ja paino 10 grammaa.

Nimellisarvoltaan 20 euron juhlarahoista 50 kappaletta on numeroitu ja ne myydään erikseen pakattuna lasivitriiniin. 20 euron juhlarahojen maksimilyöntimäärä on 5000. Juhlarahoissa on hopeaa suhteessa Ag925/1000, niiden halkaisija on 38,6 millimetriä ja paino 25,5 grammaa.

Juhlarahoja voi ostaa julkaisupäivästä 6.3.2015 lähtien Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä. Ennakkomyynti alkaa Suomen Rahapajan verkkokaupassa Sisun päivänä 28.2.2015. Hopeisen 10 € Suomalainen sisu -juhlarahan myyntihinta on 38 euroa. 20 € juhlarahan hinta on 61 euroa ja numeroidun 20 € rahan hinta 100 euroa.

Lisätietoja:

Auli Mikkonen 
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen(at)mint.fi

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi