Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

5.2.2013

Talvisodan muistomerkin taidekilpailu käynnistyy

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama talvisodan muistomerkkitoimikunta käynnistää kaksivaiheisen taidekilpailun, jonka tarkoituksena on löytää ehdotuksia Helsingin Kasarmitorille sijoitettavaksi talvisodan kansalliseksi muistomerkiksi.

Muistomerkki paljastetaan maaliskuussa 2015 talvisodan päättymisen 75-vuotispäivänä. Osa hankkeen kustannuksista on tarkoitus kattaa Suomen Rahapajan lyömän talvisodan muistomitalin tuotolla. Mitali tulee myyntiin syksyllä 2013.

Kilpailun ensimmäinen vaihe (2.2.− 17.5.2013) on ideakilpailu. Siihen jätetyistä ehdotuksista palkintolautakunta valitsee enintään kuusi ehdotusta kilpailun toiseen vaiheeseen. Toiseen vaiheeseen valittujen taiteilijoiden nimet julkistetaan 20.6.2013.

Toisessa vaiheessa taiteilijat kehittävät muistomerkkiluonnoksia ideakilpailussa palkittujen ehdotustensa pohjalta. Kilpailun toisen vaiheen päätyttyä 27.11.2013 palkintolautakunta asettaa ehdotukset paremmuusjärjestykseen. Kilpailun tulos julkistetaan joulukuussa 2013, ja kaikki kilpailun 1. ja 2. vaiheeseen lähetetyt ehdotukset asetetaan näytteille. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseura ry:n kuvataidekilpailusääntöjä.

Hankkeen alullepanija on Talvisotayhdistys ry ja sen suojelija on presidentti Martti Ahtisaari. Muistomerkin kustannukset tarkentuvat hankkeen edetessä. Rahoitus jakautuu valtion, Helsingin kaupungin ja Talvisotayhdistys ry:n kesken.

Lisätietoja muistomerkkihankkeesta:

http://www.minedu.fi/talvisota

Muistomerkkitoimikunnan puheenjohtaja, ylijohtaja Riitta Kaivosoja
puh. 02953 30129
riitta.kaivosoja@minedu.fi

Muistomerkkitoimikunnan sihteeri Ilkka Kouri
puh. 040 5048900
ilkka.kouri@kolumbus.fi

Kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen
Opetus- ja kulttuuriministeriö
puh. 0295 3 30281
paivi.salonen@minedu.fi

Lisätietoja taidekilpailusta:

Vs. toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva
Suomen Kuvanveistäjäliitto
Eteläranta 12, 00130 Helsinki
tiina.verajankorva@artists.fi

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja, rahasarjoja sekä raha-aihioita. Konsernin budjetoitu liikevaihto vuodelle 2012 on noin 138 milj. euroa. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin metallirahan valmistaja ja huhtikuussa 2011 tapahtuneen Saxonia EuroCoin GmbH:n kaupan myötä myös yksi maailman suurimmista metallirahan viejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Lisätietoa Suomen Rahapajasta www.suomenrahapaja.fi ja Saxonia EuroCoin GmbH:sta osoitteesa www.saxonia.mint.fi.