Tykkää Suomen Rahapajan juhlarahoista

20.5.2014. Maakuntaeläinrahasarja käynnistyy Joensuussa

Tervetuloa Suomen Rahapajan esittelypisteelle Joensuun keskustan Carlsonille 23.5. klo 10-16

Suomen Rahapaja saapuu juhlistamaan Karjalan maakuntarahan julkaisua ennakkoon Joensuun keskustan Carlsonille perjantaina 23.5. klo 10-16. Karjalaiseen juhlarahaan on lyöty maakunnan tunnuslintu käki. Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön valtuuttamana Karjalan maakuntarahan virallisesti 27.5.

Karjalaisten uusi maakuntaraha kuvaa käkeä, jonka takana siintää karjalainen järvimaisema. Käki-rahan arvopuolella on Karjalan historiallinen vaakuna. Käki-raha kuuluu Maakuntien eläimet -sarjaan, josta ensimmäisenä julkaistaan Karjalan ja Savon rahat 27.5.

Yksi Karjalan juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa. Suomen Rahapajan esittelypisteeltä Joensuun Carlsonilta voi ostaa perjantaina klo 10-16 lyöntituoreita karjalaisia juhlarahoja nimellisarvollaan kymmenen kappaleen pussissa (hinta 50 €/pussi). Karjalan Käki-rahoja tarjotaan myös yksittäin tehdaslaatuisena aitoustodistuksen kanssa (hinta 10 €/kpl) tai peilikiiltoisena juhlapakkauksessa (hinta 22 €/kpl).

Tarjolla on lisäksi muita Suomen Rahapajan valmistamia lahja- ja keräilyrahoja. Tuotteita on rajoitettu määrä.

Käki-raha on kolmas karjalainen vitonen

Maakuntien eläimet -sarja on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Vuonna 2013 karjalaisten rahassa muistettiin Imatrankoskea ja vuonna 2011 karjalaista tuohitöiden perinnettä. Suomen Rahapaja lyö maakuntarahat valtiovarainministeriön valtuuttamana.

Maakuntien eläimet -sarjan rahoissa on sama Nora Tapperin suunnittelema vaakunapuoli kuin aiemmissa maakuntarahasarjoissa. Eläimiä kuvaavan tunnuspuolen on suunnitellut Erkki Vainio. Kutakin maakuntaeläinrahaa lyödään tehdaslaatuisena 35 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

Syksyllä sarjassa julkaistaan Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen juhlarahat. 


Lisätietoja:

Katriina Holm 
viestintä- ja markkinointisuunnittelija 
Suomen Rahapaja 
+358 400 211 066 
katriina.holm(at)mint.fi

Carita Tuunala 
Markkinointipäällikkö 
Oy Carlson 
+358 44 737 6270 
carita.tuunala(at)carlson.fiOy Carlson on Itä-Suomen suurin yksityinen rautatavaratalo- ja tavarataloketju, joka on perustettu vuonna 1859. Carlsonilla on yhteensä yhdeksän myymälää kuudella paikkakunnalla: Kuopiossa, Joensuussa, Varkaudessa, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Iisalmessa. Carlsonin pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Kuopiossa. www.carlson.fi


Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Saxonia Mint of Finland on Suomen Rahapajan tytäryhtiö. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2014 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi