Saamelaiskulttuuri numeroitu 20 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä
Tarjoamme verkkokaupassa Saamelaiskulttuuri -juhlarahoja myös numeroituina. Numeroidut juhlarahat toimitetaan tilausjärjestyksessä alkaen numerosta kaksi.

Saamelaiskulttuurin kunniaksi julkaistaan juhlaraha, joka kuvaa saamelaisten erityistä luontosuhdetta. Saamelaisten perinteinen alue Sápmi ulottuu neljän valtion alueelle. Suomessa asuu noin 10 000 saamelaista. 

Juhlarahan arvopuoli muistuttaa auringon voimasta rytmittää saamelaisten vuotta. Saamelaiset ovat auringon lapsia – yhä edelleen saamelaisia liikuttaa se hetki kun auringon ensisäteet näkyvät pitkän, pimeän kaamoksen jälkeen. 

Saamelainen kalastuskulttuuri elää ja juhlarahan tunnuspuoli kuvaakin yhtä kalastuksen muotoa, juomustusta. Juhlarahan kolmiot toistuvat saamelaisten asuinympäristössä monin tavoin ja symboloivat esimerkiksi saamelaista kotakylää (siidaa). Juhlarahan on suunnitellut inarinsaamelainen Inka Kangasniemi.

Numeroitu, nimellisarvoltaan 20 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään kapseliin ja lasiseen Vitriiniin. Mukaan tulee myös rahan tekniset tiedot kertova aitoustodistus. Juhlarahan numero on lyöty rahan tunnuspuolelle.

Toimitus ja palautus

Postikulut ovat 7 euroa kotimaahan ja 20 euroa muihin EU-maihin riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat kerralla. Juhlarahoilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 

Asiakaspalvelumme (info(at)suomenrahapaja.fi) vastaa mielellään kaikkiin Suomen Rahapajan toimintaa koskeviin kysymyksiin.

 


Nimellisarvo20 €
MetalliAg 925
Halkaisija38.6 mm
Paino25.5 g
LaatuProof
Vuosileima2018
Lyöntimäärä4 000 (100 numbered)
SuunnittelijaInka Kangasniemi
Julkaisupäivä06.02.2018

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kerro kaverille

Kerro kaverille