Suomalainen luonto -erikoisraha, proof
Vuoden 2017 toinen erikoisraha lyödään Suomalaisen luonnon kunniaksi. Tilaa kahden euron erikoisrahasi viimeisteltynä ja peilikiiltoisena (proof) verkkokaupasta. 

Suomalainen luonto -kahden euron erikoisrahaan on lyöty Harmajan majakkasaaren täysikuu ja oksaltaan maailmaa katsova varis. Erikoisraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittajavalokuvan perusteella. Voittajavalokuvan on ottanut Kari Auvinen. Varis symboloi nykyaikaista suomalaisuutta – arkinen varis on älykäs lintu, joka reagoi uusiin tilanteisiin joustavasti.

Erikoisraha julkaistaan Vuoden Luontokuva -gaalassa 21.10. Suomalainen luonto -erikoisrahaa lyödään yhteensä 0,5 miljoonaa kappaletta, joista 11 000 kappaletta lyödään proof-laatuisina. Erikoisraha kuuluu Suomi 100 -ohjelmaan ja proof-laatuisilla erikoisrahoilla on Avainlippu merkkinä kotimaisuudesta.

Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty erikoisraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja juhlavuoden kunniaksi uudistuneeseen rasiaan. Erikoisrahan mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan rahan tekniset tiedot ja tarina.

Suomen Rahapajan kaikki vuoden 2017 juhlarahat kuuluvat Suomi 100 -ohjelmaan. Tutustu juhlavuoden juhlarahoihin!

Toimitus ja palautus

Postikulut ovat 7 euroa kotimaahan ja 20 euroa muihin EU-maihin riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat kerralla. Juhlarahoilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 

Asiakaspalvelumme (info(at)suomenrahapaja.fi) vastaa mielellään kaikkiin Suomen Rahapajan toimintaa koskeviin kysymyksiin.


Nimellisarvo2 €
MetalliCuNi25, CuZn20Ni5/Ni/CuZn20Ni5
Halkaisija25,75 mm
Paino8,5 g
LaatuProof
Vuosileima2017
Lyöntimäärä489 000 unc, 11 000 proof
SuunnittelijaKari Auvinen
Julkaisupäivä21.10.2017

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kerro kaverille

Kerro kaverille