Suomen Presidentit - P.E. Svinhufvud, proof
Juhlaraha säilyy parhaiten ja on kauneimmillaan peilikiiltoisena. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi Suomen Presidentit -sarjan kolmas, tasavallan kolmatta presidenttiä P.E. Svinhufvudia kunnioittava juhlaraha. Proof-laatuinen juhlaraha on pakattu uudistuneeseen pahvipakkaukseen.

Peilikiiltoisena juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja pahvipakkaukseen. Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.

Nimellisarvoltaan viiden euron juhlaraha kunnioittaa Suomen tasavallan kolmatta presidenttiä, P.E. Svinhufvudia. Pehr Evind Svinhufvud (1861-1944) oli Suomen tasavallan kolmas presidentti vuosina 1931-1937. Rahan tunnuspuolella on kuvattuna P.E. Svinhufvudin muotokuva. Juhlarahan arvopuolen taustana on suomalainen peltomaisema. Maiseman keskellä on avattu kirja, jonka lehdillä on kuvattu urbaani, rakennettu ympäristö. Kuvitus symboloi kansan antamaa valtakirjaa presidentin tehtävän hoitamiseen. Arvopuoli on sama kaikissa sarjan rahoissa. Arvopuoli on sama kaikissa sarjan rahoissa.

Näyttävä juhlaraha kuuluu uuteen Suomen Presidentit -juhlarahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön asetuksesta vuosien 2016-2017 aikana. Sarjassa suunnitellaan julkaistavan yhteensä kahdeksan Suomen Presidenttiä kunnioittavaa juhlarahaa, joista vuoden 2016 aikana ilmestyvät K.J. Ståhlberg, L.K. Relander, P.E. Svinhufvud ja Kyösti Kallio. Vuonna 2017 suunnitellaan julkaistavan juhlarahat Risto Ryti, C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja U.K. Kekkonen. Juhlarahat on suunnitellut Tero Lounas.

Suomen Presidentit -sarjan juhlarahat ovat mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmassa.


Nimellisarvo5 €
MetalliCuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija27,25 mm
Paino9,8 g
LaatuProof
Vuosileima2016
Lyöntimäärä6 000 (proof), 30 000 (unc)
SuunnittelijaTero Lounas
Julkaisupäivä25.8.2016

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kuva 5

Kerro kaverille

Kerro kaverille