Suomen Presidentit – U.K.Kekkonen, unc
Tilaa presidentti Kekkosen juhlaraha myös tehdas- eli unc-laatuisena. Kekkosta kunnioittava juhlaraha on Suomen Presidentit -sarjan kahdeksas juhlaraha ja se kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. Unc-laatuinen juhlaraha on pakattu rahakuoreen.

Tarina

Juhlaraha kunnioittaa U.K.Kekkosta (1900 - 1986), joka oli Suomen tasavallan kahdeksas presidentti vuosina 1956-1981. 

Osa Suomi100 ohjelmaa

Arvovaltaa huokuva juhlaraha kuuluu uuteen Suomen Presidentit -juhlarahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön asetuksesta vuosien 2016-2017 aikana. Suomen Presidentit -sarjan juhlarahat ovat mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmassa.

Sarjassa julkaistaan yhteensä kahdeksan Suomen Presidenttiä kunnioittavaa juhlarahaa, joista vuoden 2016 aikana ilmestyivät K.J. Ståhlberg, L.K. Relander, P.E. Svinhufvud ja Kyösti Kallio. Vuonna 2017 julkaistaan juhlarahat Risto Ryti, C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja U.K. Kekkonen.

Juhlaraha ja sen pakkaus

Mikä unc eli tehdaslaatuinen juhlaraha? 

Tehdaslaatuiset juhlarahat valmistetaan sarjatuotantona käyttörahakoneilla. Unc-juhlaraha on pakattu rahasta kertovaan rahakuoreen.

Juhlarahan design 

Rahan tunnuspuolella on Urho Kaleva Kekkosen muotokuva. Arvopuoli on sama kaikissa sarjan rahoissa. 

Juhlarahan arvopuolen taustana on suomalainen peltomaisema. Maiseman keskellä on avattu kirja, jonka lehdillä on kuvattu urbaani, rakennettu ympäristö. Kuvitus symboloi kansan antamaa valtakirjaa presidentin tehtävän hoitamiseen. Juhlarahat on suunnitellut Tero Lounas.

Toimitus ja palautus

Postikulut ovat 7 euroa kotimaahan ja 20 euroa muihin EU-maihin riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat kerralla. Juhlarahoilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikkiin Suomen Rahapajan toimintaa koskeviin kysymyksiin.


Nimellisarvo5 €
MetalliCuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija27,25 mm
Paino9,8 g
LaatuUnc
Vuosileima2017
Lyöntimäärä6 000 (proof), 30 000 (unc)
SuunnittelijaTero Lounas
Julkaisupäivä14.8.2017

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kerro kaverille

Kerro kaverille