Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus BU
Suvaitsevaisuuden tunnus. Suvaitsevaisuuden juhlarahalla osoitat, mitä sana sinulle merkitsee. Presidentti Tarja Halonen on juhlarahan suojelija. Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus -juhlaraha julkaistiin tasa-arvon päivänä 19.3.2012.

UNESCO:n mukaan suvaitsevaisuus on sen hyväksymistä, että ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta luonnostaan erilaisilla ihmisillä on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat.

Juhlarahan on suunnitellut taideopiskelija Katri Piri.

Lahjaksi ja muistoksi

Peilikiiltoinen juhlaraha tarjotaan hienossa lahjapakkauksessa, jota kiertää violetti lahjanauha. Pakkaus tallentaa rahan viereen sen tekniset tiedot, jotka vahvistaa oikeiksi Suomen Rahapajan toimitusjohtajan allekirjoitus.

Pakkauksen pohjassa kerrotaan rahan tarina ja kuvataan, miksi valtiovarainministeriö on päättänyt juhlarahan valmistamisesta.

Peilikiiltoisen suvaitsevaisuuden rahan voi tilata myös kirkkaaseen Vitriiniin pakattuna. Tässä lasipakkauksessa raha on viehättävä osa sisustusta – se kiiltää kauniisti kirjahyllyssä ja muistuttaa suomalaisista arvoista.

Himmeäkiiltoinen juhlaraha toimitetaan pakattuna läpinäkyvään pilleriin, jonka sisällä raha säilyttää hopeisen hohtonsa. Rahan mukana tulee aitoustodistus, joka vahvistaa rahan suomalaisen alkuperän sekä kertoo rahan olennaiset tiedot.


Tuote on loppuunmyyty

Nimellisarvo20 €
MetalliAg925
Halkaisija38,6 mm
Paino33,62 g
LaatuBU, Proof
Vuosileima2012
LyöntimääräProof 20 000, BU 20 000
SuunnittelijaKatri Piri
Julkaisupäivä27.2.2012
Kerro kaverille

Kerro kaverille