World Design Capital Helsinki 2012 50 €-juhlaraha lasisessa Vitriinissä


Suomen Rahapaja juhlistaa suomalaisen muotoilun tähtivuotta juhlarahalla, josta lyödään kulta-hopeaversio nimellisarvolla 50 euroa.Rahanlyöjän taidonnäyte. Kansainvälistä arvostusta saanut design-juhlaraha kertoo suomalaisen osaamisen korkeasta laadusta. Upean rahan toteutuksessa näkyy muotoilijan ja työkalun valmistajan saumaton yhteistyö.

Muotoilun tasosta Suomessa kertoo se, että teollisen muotoilun kansainvälinen järjestö International Council of Societies of Industrial Design nimitti Helsingin vuoden 2012 maailman designpääkaupungiksi. Merkkivuoden juhlarahan on suunnitellut muotoilija Henna Lamberg.

Suomen Rahapaja juhlistaa suomalaisen muotoilun tähtivuotta juhlarahalla, josta lyödään kulta-hopeaversio nimellisarvolla 50 euroa ja perusmetallinen versio nimellisarvolla 5 euroa.

Kulta-hopearaha on pakattu upeaan lahjapakkaukseen, joka kertoo rahan tarinan ja tiedot. Kuin viimeisenä silauksena pakkausta kiertää lahjanauha.

World Design Capital Helsinki 2012 -juhlaraha on saanut myös kansainvälistä tunnustusta, sillä kolikkoalan huippuasiantuntijat yhteen kokoava Mint Directors' Conference 2012 palkitsi WDC-juhlarahan teknisesti edistyneimpänä. Kolikko erottui muista kilpailijoista hienosti toteutetulla muotoilullaan.

Maine kasvaa

Suomi tunnetaan maana, joka on laadukkaasti innovatiivinen, tarjoaa korkealaatuista koulutusta, ja jonka asukkaat saavat nauttia ihanan puhtaasta luonnosta. Suomalaisen muotoilun maine alkoi kasvaa 1900-luvulla Kaj Franckin, Saara Hopean, Tapio Wirkkalan ja muiden upeiden taiteilijoiden ansiosta.

Suomalainen, pohjoismainen muotoilu luottaa moderniin ja pelkistettyyn suunnitteluun. Moderni, tyylikäs käytännöllisyys on viihtyisää ja tekee elämästä miellyttävää.


Tuote on loppuunmyyty

Nimellisarvo50 €
MetalliAg925 (5,8 g), Au750 (5 g)
Halkaisija27,25 mm
Paino10,8 g
LaatuProof
Vuosileima2012
Lyöntimäärä5000
SuunnittelijaHenna Lamberg
Julkaisupäivä1.2.2012

Lehdistökuva

Julkaisuvapaita valokuvia, kuvalähde Suomen Rahapaja mainittava.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kerro kaverille

Kerro kaverille