Mödrar -jubileumsmynt 10 €, proof
Varje mamma förtjänar ett jubileumsmynt. Det gripande jubileumsmyntet Mödrar har designats av den sexåriga förskoleeleven Aleksei Kulagin. På jubileumsmyntets förpackning kan du rita din egen hälsning till din mamma. Jubileumsmyntet Mödrar ingår i programmet Finland 100 som koordineras av statsrådets kansli.  

Jubileumsmyntets designer, den sexårige Aleksei Kulagin, döpte sitt vinnande verk som präglats på jubileumsmyntet till ”Mamma gav mig en ballong”. Ballongen på jubileumsmyntet symboliserar fest – när det är fest får man ballonger.

Jubileumsmyntet, som har ett nominellt värde på 10 euro, har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en ask som var och en kan förse med en hälsning till sin egen mamma. På asken finns också tekniska data om jubileumsmyntet. 

Mödrar jubileumsmynt i silver präglas i valören 10 euro och i högst 10 000 exemplar, varav 100 är numrerade. Numreringen ses på myntets valörsida, och de numrerade mynten har blandats slumpmässigt i präglingssatsen.  

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde10 €
MetallAg 500
Diameter28.5 mm
Vikt10,0 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga10 000 (100 numbered)
FormgivareAleksei Kulagin
Publikationsdag05.04.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän