Numrerade jubileumsmyntet Mödrar 20 € i proofkvalitet i glasvitrin
Av jubileumsmyntet Mödrar präglas endast 100 exemplar i numrerad utgåva. Beställ ett numrerat jubileumsmynt från vår webbutik. De numrerade jubileumsmynten levereras i den ordning de beställs med början från nummer två.

Varje mamma förtjänar ett jubileumsmynt. Jubileumsmyntet Mödrar har designats av den sexåriga förskoleeleven Aleksei Kulagin. Jubileumsmyntet hedrar alla mammor och deras viktiga roll i vårt liv. Jubileumsmyntet Mödrar ingår i programmet Finland 100 som koordineras av statsrådets kansli.

Jubileumsmyntets designer, den sexårige Aleksei Kulagin, döpte sitt vinnande verk som präglats på jubileumsmyntet till ”Mamma gav mig en ballong”. Ballongen på jubileumsmyntet symboliserar fest – när det är fest får man ballonger.

Det numrerade jubileumsmyntet med ett nominellt värde på 20 euro har förpackats i en skyddande genomskinlig kapsel och en glasvitrin som framhäver det vackra jubileumsmyntet på ett fantastiskt sätt. Myntet har även ett äkthetsintyg med tekniska data. Jubileumsmyntets nummer har präglats på myntets valörsida.

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde20 €
MetallAg 925
Diameter38.6 mm
Vikt25.5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga5 000 (100 numbered)
FormgivareAleksei Kulagin
Publikationsdag05.04.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän