Presentidéer

Varje högtid är värd att minnas och varje finländare är värd ett jubileumsmynt. Ge något nytt och oväntat i present. Något som betyder något. Något som har ett värde.  

Finländska jubileumsmynt präglas aldrig utan anledning. De återger en historia från präglingsögonblicket som lever kvar i århundraden. Berätta med jubileumsmynt om det som är viktigt.

En personlig myntserie ger glädje

Läs mera och beställ.

En gåva med värde

Läs mera och beställ. 

 

Hemlandets femmor

Läs mera och beställ.

 

Tvåan är gåvan som passar alla

Läs mera och beställ.

  


 

 

 

 

 

Historier bakom gåvorna

En pensionärsfru från Esbo köpte Studentens myntserie: "Det här är då en utmärkt studentgåva. Dessutom går det att sticka in en sedel i förpackningen, till gåvomottagarens glädje".

En 29-årig kvinna från Träskända kom på att jubileumsmyntserien Barn och kreativitet är en fin 60-årspresent till mosterns man. "Min österbottniska släkting är intresserad av detaljer och blir säkert glad över myntet med en så skojig design. Eftersom han inte från tidigare är bekant med jubileumsmynten blir han nog glatt överraskad av att få en myntserie som skiljer sig från traditionella gåvor. Hennes släkting fick en fin gåva och samtidigt kom hon på att köpa myntserien Mina första pengar till en väninnas baby. "Eftersom jag nu köpte myntserien till en baby, måste jag väl ge Mina första pengar även till alla kommande småbarn i vänkretsen."

En pensionärsfru från Åbo beundrade och berömde de vackra spegelblanka landskapsmynten under ett jippo för att lansera landskapsmynten i Egentliga Finland. Hon ville ge mynten som gåva till barnbarnen. "Mynten glänser så fint, och de blir ett bestående minne för barnbarnen."

En 45-årig fru från Esbo köpte Jubileumsmyntet som hedrar minnet av Armi Ratia till sin mamma, eftersom mamman gillar Marimekko. Pappan fick en påse med specialutgåvans tvåeuromynt för han är intresserad av specialtvåor. "Det är trevligt att ge en lite annorlunda gåva."