Det självständiga Finland 100 år 10 €, silver, proof
Beställ jubileumsmynt för självständighet från webbutik. Finland firar 100 år av självständighet under år 2017. Jubileumsmynten Det självständiga Finland 100 år, som präglas av Myntverket i Finland, ingår i programmet Finland 100. Myntverket i Finland präglar silvermynten på beslut av finansministeriet. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete. 

Det självständiga Finland 100 år jubileumsmynt i silver präglas i valören 10 euro och i högst 10 000 exemplar, varav 100 är numrerade. Numreringen ses på myntets valörsida, och de numrerade mynten har blandats slumpmässigt i präglingssatsen.

Jubileumsmynt för självständighet

Hundraåringen har upplevt kärlek, förluster och framgångar – hela folket tillsammans. I hundra års tid har vi finländare format det självständiga land som är vårt. År 2017 firar Finland 100 år av självständighet.  

Under jubileumsåret kommer vi att återvända till det förgångna men också att blicka in i framtiden. Vi fortsätter varje stund att forma det land vi vill leva i under de kommande 100 åren. 

Jubileumsmyntet av silver har ett nominellt värde på 10 euro och har designats av 15-åriga Saara Peltomäki från Jyväskylä (teckensidan) och 16-åriga Jennifer Tuomisto från Åbo (valörsidan). För att få fram en design till jubileumsmyntet ordnades en tävling bland elever i grundskolan. 

På teckensidan, som designats av Peltomäki, avbildas Finland omgivet av årsringarna hos ett träd, vilka symboliserar åren av självständighet.

Jennifer Tuomisto, som designat valörsidan, ville med sin design lyfta fram det värdefulla i att vi alla är olika.

På valörsidan avbildas två händer som förenas i en handskakning – en svart och en vit. 

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. 

För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Alla jubileumsmynt som Myntverket i Finland präglar år 2017 ingår i programmet Finland 100. Läs mer!Produkten är slutsåld

Nominellt värde10 €
MetallAg 500
Diameter28.5 mm
Vikt10,0 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga10 000 (100 numbered)
FormgivareJennifer Tuomisto, Saara Peltomäki
Publikationsdag03.01.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän