Det självständiga Finland 100 år specialmynt, proof, i fodral
Finland firar sin hundraåriga självständighet genom att ge ut ett specialmynt på två euro. Beställ ditt specialmynt på två euro i proof-kvalitet i webbutiken. 

På teckensidan av specialmyntet på två euro illustreras en kartbild i mosaik av Finland. Teckensidan har designats av den industriella formgivaren Simon Örnberg. Samma bild finns på valörsidan av det 2017 utgivna guldmyntet Det självständiga Finland 100 år.

Specialmyntet har präglats med en polerad stämpel och förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och jubileumsåret till ära i en förnyad ask. Med specialmyntet kommer ett äkthetsintyg med information om tekniska data och myntets historia.

Myntverket i Finlands samtliga jubileumsmynt under 2017 ingår i programmet Finland 100. Läs mer om jubileumsårets jubileumsmynt!

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.
Nominellt värde2 €
MetallCuNi25, CuZn20Ni5/Ni/CuZn20Ni5
Diameter25,75 mm
Vikt8,5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga2 489 000 unc, 11 000 proof
FormgivareSimon Örnberg
Publikationsdag1.6.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän