Det självständiga Finland 100 år jubileumsmynt i guld, 100 €
Jubileumsmynt av finskt guld som präglats till ära av Finlands självständighets hundraårsjubileum. Guldmyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum.

Det fantastiska jubileumsmyntet Det självständiga Finland 100 år, som tillverkats av guld med det nominella värdet 100 euro, har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en träram som tillverkats av en finsk snickare. 

Ramen omsluts av ett band och i förpackningen ingår också ett äkthetsintyg som beskriver historian bakom jubileumsmyntet.

Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Jubileumsmynt för självständighet

Hundraåringen har upplevt kärlek, förluster och framgångar – hela folket tillsammans. I hundra års tid har vi finländare format det självständiga land som är vårt. 

År 2017 firar Finland 100 år av självständighet. Under jubileumsåret kommer vi att återvända till det förgångna men också att blicka in i framtiden. Vi fortsätter varje stund att forma det land vi vill leva i under de kommande 100 åren. 

Jubileumsmynten Det självständiga Finland 100 år, som präglas av Myntverket i Finland, ingår i programmet Finland 100. Jubileumsmyntet av guld har designats av den industriella formgivaren Simon Örnberg. 

Valörsidan illustrerar Finlands karta i mosaik, medan teckensida pryds av en båglinje som symboliserar befolkningstillväxten i landet under åren av självständighet.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. 

För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. På grund av den stora efterfrågan levereras nya beställningar av guldmynt undantagsvis inom januari månad. Vi levererar beställningarna i den ordning de beställts.

Alla jubileumsmynt som Myntverket i Finland präglar år 2017 ingår i programmet Finland 100. Läs mer!


Produkten är slutsåld

Nominellt värde100 €
MetallAu 917
Diameter22 mm
Vikt5,65 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga3 000
FormgivareSimon Örnberg
Publikationsdag3.1.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän