Guldåldern -jubileumsmynt 10 €, proof
Beställ det vackra jubileumsmyntet Guldåldern behändigt via webbutiken. Jubileumsmyntet Guldåldern ingår i programmet för Finlands hundraårsjubileum som arrangeras av statsrådets kansli. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete. Det ingår också i det europeiska programmet Europa Star.

Den nationalromantiska perioden vid sekelskiftet mellan 1800- och 1900-talen är i Finland känd som konstens guldålder. Konstnärerna hämtade inspiration till sina mästerverk från nationella källor, framför allt Kalevala. Ett stort ögonblick var under världsutställningen i Paris år 1900. 

Där kunde man besöka Finlands paviljong, som ritats av Eliel Saarinen, Herman Geselius och Armas Lindgren, för att beundra konstverk av Akseli Gallen-Kallela och andra kända finländska konstnärer.

Jubileumsmyntet för guldåldern hedrar detta stora finländska ögonblick. Valörsidan inramas av björnhuvuden i stil med paviljongens dörröppning. I mitten avbildas mönster från ryan Liekki som Gallen-Kallela hade designat till paviljongen. 

Jubileumsmyntet ingår i programmet Europa Star, inom vilket europeiska länder ger ut mynt med ett gemensamt tema. Under år 2017 är temat järnets och glasets tidsålder.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.

Alla jubileumsmynt som utges av Myntverket i Finland under år 2017 ingår i programmet Finland 100. Bekanta dig med jubileumsårets jubileumsmynt!Nominellt värde10 €
MetallAg 925
Diameter33 mm
Vikt17 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga10 000 (100 numbered)
FormgivareErkki Vainio
Publikationsdag20.2.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän