Myntserien 2017/II BU
Myntserien som tillägnats hundraårsjubileet av Finlands självständighet innehåller alla bruksmynt i metall som utgetts i Finland 2017 i matt utförande, dvs. BU-kvalitet. Mynten är ocirkulerade och nypräglade när de förpackas. Myntserien ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands självständighet. I myntserien ingår bägge specialmynten på två euro som präglats under jubileumsåret. 

Myntserien 2017/II innehåller alla bruksmynt i metall som utgetts i Finland år 2017 i matt BU-kvalitet, förutom det vanliga två euros myntet. De båda specialmynten på två euro som utgetts under årets lopp ingår i serien.
I juni 2017 utgavs ett specialmynt på två euro med temat det självständiga Finland 100 år i 2,5 miljoner exemplar. Specialmyntet Det självständiga Finland 100 år illustrerar Finlands karta i mosaik och har designats av Simon Örnberg. 

I oktober 2017 utgavs specialmyntet Den finska naturen med valören två euro i 0,5 miljoner exemplar.  Specialmyntet föreställer fullmånen över Gråhara fyrö och en kråka som blickar ut över världen från sin gren och som symboliserar det moderna finländska samhället – den vardagliga men intelligenta fågeln förmår reagera smidigt på nya situationer. 

Specialmyntet har inspirerats av det vinnande fotografiet i specialserien Blått och vitt i fototävlingen Årets naturbild. Det vinnande fotografiet har tagits av Kari Auvinen. 
 


Nominellt värde1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, 1€, 2€ x 2
KvalitetBU
Årstämpel2017
Upplaga5 000 set
Publikationsdag06.11.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän