Den finska naturen specialmynt, proof, i fodral
Finland firar finska naturen genom att ge ut ett specialmynt på två euro. Beställ ditt specialmynt på två euro i proof-kvalitet i webbutiken. 

Specialmyntet Den finska naturen med valören två euro föreställer fullmånen över Gråhara fyrö och en kråka som blickar ut över världen från sin gren. Specialmyntet har inspirerats av det vinnande fotografiet i specialserien Blått och vitt i fototävlingen Årets naturbild.

Det vinnande fotografiet har tagits av Kari Auvinen. Kråkan symboliserar det moderna finländska samhället: den vardagliga men intelligenta fågeln förmår reagera smidigt på nya situationer. Specialmyntet ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands självständighet och har beviljats Nyckelflaggan som ett bevis på att det, liksom alla specialmynt på två euro, har tillverkats i Finland.

Specialmyntet har präglats med en polerad stämpel och förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och jubileumsåret till ära i en förnyad ask. Med specialmyntet kommer ett äkthetsintyg med information om tekniska data och myntets historia.

Myntverket i Finlands samtliga jubileumsmynt under 2017 ingår i programmet Finland 100. Läs mer om jubileumsårets jubileumsmynt!

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.
Nominellt värde2 €
MetallCuNi25, CuZn20Ni5/Ni/CuZn20Ni5
Diameter25,75 mm
Vikt8,5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga489 000 unc, 11 000 proof
FormgivareKari Auvinen
Publikationsdag21.10.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän