Den finska naturen jubileumsmynt 20 €, proof
Jubileumsmyntet Finska naturen hedrar den finländska naturen. Jubileumsmyntet ingår i programmet Finland 100, som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands 100 år av självständighet.

Fullmånen över Gråhara fyrö, en kråka som blickar ut över världen från sin gren – jubileumsmyntet Den finska naturen har inspirerats av det vinnande fotografiet i specialserien Blått och vitt i fototävlingen Årets naturbild. Det vinnande fotografiet har tagits av Kari Auvinen. 

Kråkan symboliserar det moderna finländska samhället: den vardagliga men intelligenta fågeln förmår reagera smidigt på nya situationer. 

Jubileumsmyntet, som har ett nominellt värde på 20 euro, har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en ask som försetts med tekniska data om jubileumsmyntet. 

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde20 €
MetallAg 925
Diameter38.6 mm
Vikt25.5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga5 000 (100 numbered)
FormgivareKari Auvinen
Publikationsdag18.09.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän